AcasăACTUALSucursala Craiova a pierdut primul tren al modernizării căii ferate. Ofertele firmelor...

Sucursala Craiova a pierdut primul tren al modernizării căii ferate. Ofertele firmelor care au participat la licitație, NECONFORME

spot_img
- Ştirea ta -spot_img

Ofertele câștigătoare pe patru loturi, pe care vor fi înlocuite elementele componente ale suprastructurii căii ferate, au fost desemnate de către Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA, procedurile pentru Sucursala  Craiova fiind anulate.  

Conform contractului, lucrările au drept scop readucerea liniilor în parametri proiectați și circulația trenurilor cu vitezele inițiale de maximum 120 km/h.

În cadrul procedurii de licitație publică, împărțită în opt loturi, aferente celor opt sucursale regionale de cale ferată, au fost desemnate ofertele câștigătoare, cu o valoare totală de 2.1 miliarde lei, pentru loturile 1,3,4 și 5.

Astfel, pentru Lotul 1 (SRCF București) a fost desemnat câștigător Aktor Societate Tehnică Anonimă (AKTOR SA), oferta câștigătoare fiind în valoare de 459.877.319,55 lei fără TVA. Aceeași societate a fost desemnată și pentru Lotul 5 (SRCF Brașov), valoarea fiind de 466.838.540,32 lei fără TVA. Lotul 3 (SRCF Timișoara) are desemnat pe Salcef SPA, oferta câștigătoare fiind în valoare de 562.428.647,70 lei fără TVA. Pentru lotul 4 (SRCF Cluj), oferta câștigătoare aparține tot Salcef și este în valoare de 611.548.030,55 lei fără TVA.

Potrivit sursei citate, procedurile pentru lotul 2 (SRCF Craiova) și lotul 6 (SRCF Iași) au fost anulate, toate cele șapte oferte depuse fiind declarate neconforme, iar loturile 7 și 8 sunt în etapa de evaluare a ofertelor.

„Acordurile-cadru, aferente celor 8 Sucursale Regionale de Cale Ferată (București, Craiova, Timișoara, Cluj, Brașov, Iași, Galați și Constanța), se vor derula pe o perioadă de 4 ani și au ca obiectiv stabilirea termenilor şi condiţiilor ce vor guverna contractele sectoriale de lucrări (contractele subsecvente de lucrări, care se vor încheia la nivel de regională, în limita fondurilor alocate). De asemenea, precizăm faptul că, lucrările de întreținere prin înlocuirea la rând a elementelor componente ale suprastructurii căii și realizarea căii fără joante, care se vor executa pe o lungime de 1461 km CF, au ca obiectiv aducerea liniei în parametri proiectați pentru viteza maximă de circulație de 120 km/oră”, arată CFR SA.

Valoarea totală estimată a acordului-cadru, împărțit în 8 loturi, este de minimum 1.001.483.640 lei fără TVA și de maximum 4.216.621.320 de lei, fără TVA, sursa de finanţare fiind asigurată din fonduri de la Bugetul de Stat.

CITEȘTE ȘI: DOLJ: Tronsonul de drum cuprins între Segarcea și Padea intră în reabilitare. Proiect cu fonduri europene

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri