AcasăRECOMANDATEStudiu: Roboţii vor face aproximativ 39% din treburile casnice, în următorii 10...

Studiu: Roboţii vor face aproximativ 39% din treburile casnice, în următorii 10 ani

spot_img

Cercetătorii de la Universitatea din Oxford și de la Universitatea Ocsanomizu din Tokyo au cerut unui număr de 65 de experți în domeniul inteligenței artificiale (AI) să prezică în ce măsură vor fi automatizate sarcinile casnice în următorii zece ani.

Potrivit sondajului publicat în revista PLOS One, obiceiurile de cumpărare a alimentelor vor cunoaște cea mai mare schimbare (cu o automatizare de 60%), în timp ce domeniul îngrijirii familiei va rămâne cel mai neschimbat.

Potrivit experților, 44% dintre sarcinile casnice, cum ar fi gătitul, curățenia sau cumpărăturile, vor putea fi automatizate, în timp ce acest raport este de doar 28% pentru sarcinile legate de supravegherea casei, cum ar fi creșterea copiilor sau îngrijirea membrilor vârstnici ai familiei.

Cercetătorii atrag atenția asupra faptului că, potrivit experienței previziunilor anterioare, experții sunt uneori prea optimiști în domeniul automatizării, este suficient să ne gândim la situația mașinilor care se conduc singure și care amenință locurile de muncă ale taximetriștilor și șoferilor.

Sursa: Qubit, Ungaria.

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri