AcasăACTUALStudenta care a ucis şi tranşat un bărbat, eliberată din închisoare

Studenta care a ucis şi tranşat un bărbat, eliberată din închisoare

spot_img

Judecătoria Gherla a decis luni, 14 martie, să o elibereze condiționat pe Carmen Șatran, aflată după gratii din anul 2009, atunci când a ucis şi tranşat un bărbat împreună cu un coleg. Hotărârea nu este definitivă însă, ea putând fi contestată în termen de trei zile de la comunicare.

- Publicitate -

Carmen Şatran (fostă Bejan), tânăra condamnată la 19 ani şi opt luni de închisoare pentru crima din căminul Universităţii de Medicină din Timişoara, comisă în august 2009, a fost propusă pentru eliberarea condiţionată, după ce a  executat 4.422 de zile şi a câştigat 588 prin recursul compensatoriu şi prin muncă, potrivit antena3.ro.

Potrivit portalului portal.just.ro, în soluția pe scurt a Judecătoriei Gherla se arată următoarele:


“Admite propunerea formulată de Comisia de liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Gherla şi în consecinţă dispune liberarea condiţionată a persoanei private de libertate Șatran Carmen, condamnată la pedeapsa de 19 ani şi 8 luni închisoare prin sentinţa penală nr. 144/2014 a Tribunalului Arad, pe data rămânerii definitive a sentinţei. Cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din 14.03.2022”.

Potrivit aradon.ro, nu este pentru prima dată când Comisia solicită eliberarea condiționată a lui Carmen Şatran.

În luna septembrie a anului trecut, Comisia pentru eliberări condiţionate de la Penitenciarul Gherla a propus eliberarea condiţionată, iar conducerea unității de detenție a transmis cererea Judecătoriei Gherla.


Carmen Șatran, care executa pedeapsa în regim deschis, a cerut anul trecut în septembrie să fie eliberată condiţionat, spunând că „a participat la cursuri şi şi-a dat seama de gravitatea faptei”. Tânăra trebuia să execute 5.387 de zile de închisoare pentru a putea fi pusă în discuție eliberarea sa condiționată, iar – până în data de 9 septembrie 2021, când cazul său a fost analizat de comisie – ea a executat efectiv 4.422 de zile.

Carmen Șatran a mai câştigat alte 540 de zile pe baza legii recursului compensatoriu, care le oferă zile de libertate deţinuţilor cazaţi în condiţii improprii, în timp ce alte 428 de zile le-a câștigat prin muncă în timpul detenției.

Comisia de eliberări condiționate din Penitenciarul Gherla a reținut că tânăra nu a fost sancționată disciplinar pe timpul detenției, iar, mai mult de atât, a câștigat mai multe recompense.

Judecătoria Gherla a respins, în 27 septembrie 2021, cererea de eliberare condiţionată pentru omor, motivând că, deși Carmen Șatran a executat numărul de zile care i-ar permite eliberarea, acest lucru nu este suficient pentru ca judecătorul să fie convins că măsura eliberării este necesară.

CITEŞTE ŞI: Reporter 24 intră în reţeaua SCIENCE+, alături de organizaţii media din şase ţări din Europa Centrală şi de Est

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri