AcasăACTUALȘtiința din spatele teoriilor conspiraționiste: Credința în conspirații explicată prin căutarea sensului

Știința din spatele teoriilor conspiraționiste: Credința în conspirații explicată prin căutarea sensului

spot_img

Teoriile conspiraționiste răspund nevoii de filosofie care legitimizează istoria, umplând golul creat mai întâi prin declinul creștinismului iar apoi prin al altor ideologii mărețe, cum ar fi comunismul.

CITEŞTE ŞI: Avion prăbuşit peste un bloc cu nouă etaje, în Rusia (VIDEO)

Principiul de bază este că oamenii au nevoie să dea un sens lumii și vieții. Există anumite moduri de a face acest lucru, care solicită multe de la o persoană, dar totodată îi oferă o viață cu mult mai mult sens. Astfel, comunitățile mici sau cele închise, cum ar fi sectele sau noile mișcări religioase, pot avea adesea pretenții foarte mari de la o persoană, iar în schimb îi oferă un sentiment incredibil de puternic de împlinire, de apartenență la grupul potrivit de oameni care cunosc adevărul și se îndreaptă spre un scop”, explică Jan Kozák, specialist în studii religioase în cadrul grupului de cercetare Konspiritualita, Facultatea de Arte a Universității Caroline din Praga.

Sursa: Hlídací Pes, Republica Cehă

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri