Connect with us

SPORT

O anvelopă Pirelli Formula 1 semnată de echipa Luna Rossa scoasă la licitație în scopuri caritabile

Avatar

Publicat

în

O anvelopă exclusivă Pirelli Formula 1, cu steagul italian pe lateral, a fost semnată de toți membrii echipei de navigație Luna Rossa Prada Pirelli și a fost scoasă la licitație prin intermediul platformei online de licitație 32auctions.com.

Veniturile vor fi donate Fundației AIP, o organizație non-profit care se implică de mult timp în promovarea proiectelor de siguranță rutieră, în special pentru pietoni, bicicliști și motocicliști, în țările cu venituri mici și medii, cum ar fi cele din Asia de Sud-Est. Sumele obținute în urma licitație pot fi accesate pe https://www.32auctions.com/AIPFoundation.

Fundația AIP, fondată în 1999 de Greig Craft, este o organizație ce deține 22 de ani de experiență. Fundația operează în prezent în Vietnam, Cambodgia, Thailanda, Myanmar, Filipine, India și China, cu proiecte dedicate educației, siguranței rutiere (în special în școli) și producției de căști sigure, dar cu costuri reduse, pentru populația locală, cu implicarea persoanelor cu dizabilități.

Asociația colaborează activ cu FIA (Federația Internațională de Automobilism), Colaborarea Națiunilor Unite Privind Siguranța Rutieră, Child Health Initiative, Safe Kids Worldwide și cu Alianța Globală a ONG-urilor pentru Siguranța Rutieră.

Echipa Luna Rossa Prada Pirelli, câștigătoare a Cupei PRADA, a concurat în Noua Zeelandă condusă de Max Sirena, directorul echipei și căpitanul acesteia, la cea de-a 36-a ediție a Cupei Americii prezentată de PRADA: cel mai vechi trofeu sportiv din lume și cel mai râvnit pe scena internațională a competițiilor de navigație.

Print Friendly, PDF & Email

SPORT

Fotbal: 12 cluburi din Anglia, Italia şi Spania au anunţat formarea Superligii Europene

Avatar

Publicat

în

Revoluție în fotbal. Douăsprezece dintre cele mai importante cluburi din Europa (Anglia, Italia și Spania) au anunțat formarea unei așa-numite Superligi Europene, în ciuda anunțurilor UEFA, FIFA și a ligilor naționale că le vor exclude din toate competițiile interne și internaționale. Niciun club din Franța și Germania nu s-a înscris deocamdată. Ar fi cea mai amplă modificare a competițiilor europene din ultimii 70 de ani.

Într-un anunț comun făcut duminică seară, șase cluburi engleze (Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United și Tottenham Hotspur), alături de trei echipe din Italia (AC Milan, Inter Milano și Juventus) și trei din Spania (Atlético Madrid, Barcelona și Real Madrid) au anunțat planul de a forma o competiție separată, denumită European Super League, potrivit biziday.ro.

Grupul vorbește despre intenția de a mai adăuga alte trei cluburi înainte de sezonul inaugural, care este “destinat să înceapă cât mai curând posibil”.

Declarația ESL și a celor 12 cluburi fondatoare spune că liga va fi în cele din urmă formată din 20 de cluburi, și se va desfășura la jumătatea săptămânii, astfel încât să permită echipelor să joace și în competițiile interne, în weekend.

Florentino Pérez, președintele Real Madrid și primul președinte al Super League, susține că “Vom ajuta fotbalul la toate nivelurile și îi vom reda locul potrivit. Fotbalul este singurul sport global cu peste patru miliarde de fani și responsabilitatea noastră, de cluburi mari, este să răspundem dorințelor lor”.

“Pandemia globală a accelerat instabilitatea în modelul economic european din fotbal. Pandemia a arătat că sunt necesare o viziune strategică și o abordare comercială durabilă, pentru a spori valoarea și sprijinul în beneficiul întregii piramide europene de fotbal”, se arată în declarația echipelor fondatoare.

Superliga mai spune că cluburile sale fondatoare “așteaptă cu nerăbdare să poarte discuții cu UEFA și FIFA pentru a lucra împreună în parteneriat pentru a oferi cele mai bune rezultate pentru noua Ligă și pentru fotbal în ansamblu”.

Anunțul de formare a Super League a fost anticipat de UEFA, dar și de politicieni, care au condamnat ferm această inițitivă, numind-o “lăcomie pură.”

Astfel FIFA a denunțat formarea Superligii, declarând că acest model exclusivist este împotriva principiilor sale fundamentale – solidaritatea, incluziunea, integritatea și redistribuirea financiară echitabilă. De altfel, într-o declarație emisă în ianuarie, după ce au început să circule zvonurile despre noua Superligă, FIFA a spus că nu va recunoaște organizația separatistă și a mers până acolo încât a spus că “oricărui club sau jucător implicat într-o astfel de competiție nu i se va permite să participe la nicio competiție organizată de FIFA.” Aceasta ar include Cupa Mondială, Liga Campionilor și orice competiții regionale precum Liga Europa sau Cupa Africii.

La rândul său, UEFA, alături de ligile profesioniste de fotbal din Anglia, Spania și Italia, au emis duminică o declarație care arată că cluburilor din Super League “li se va interzice să joace în orice altă competiție la nivel național, european sau mondial, iar jucătorilor lor li se poate refuza posibilitatea de a-și reprezenta echipele naționale. (…) Vom rămâne uniți în eforturile noastre de a opri acest proiect cinic, bazat exclusiv pe interesul propriu al câtorva cluburi, într-un moment în care societatea are nevoie de solidaritate mai mult ca niciodată. Vom lua în considerare toate măsurile disponibile, la toate nivelurile, atât juridice, cât și sportive, pentru a preveni acest lucru. Fotbalul se bazează pe competiții deschise și pe meritele sportive; nu poate fi altfel”, se arată în declarația UEFA.

Reacțiile au venit și la nivel politic. Premierul Boris Johnson a scris pe Twitter că “Vor ataca inima competiției interne și îi vor îngrijora pe fanii din toată țara. Cluburile implicate trebuie să țină cont de părerea fanilor lor și a comunității de fotbal în general, înainte de a face mai mulți pași în acest demers”.

Președintele francez Emmanuel Macron a emis chiar un comunicat prin care “salută poziția cluburilor franceze de a refuza să participe la proiectul Super League, care amenință principiul solidarității și al meritelor sportive”.

Este cel mai mare cutremur din fotbalul european de elită din istoria recentă, comentează CNN, în timp ce The Guardian observă că o modificare de asemenea anvergură nu a mai avut loc din anii 1950.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ADMINISTRAŢIE

Fostul viceprimar Adrian Cosman, director la SCM Craiova

Avatar

Publicat

în

Adrian Cosman, fostul viceprimar al municipiului Craiova, a fost numit în funcţia de director al Sport Club Municipal (SCM), în locul lui Nicolae Pascu.

Cosman a mai fost vicperimar al Craiova, director comercial al Salubritate Craiova, dar şi administrator al Sălii Polivalente şi al Centrului Multifunţional.

În vârstă de 44 de ani, Cosman este fost sportiv de performanţă, multiplu câştigător al campionaltului naţional de Handbal şi al cupei.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

SPORT

Cum afectează accidentările și suspendările pariurile pe fotbal

Avatar

Publicat

în

Când pariați pe meciuri de fotbal, obiectivul dvs. este să câștigați de fiecare dată. Fotbalul este un sport foarte imprevizibil. Există mulți factori în joc care pot influența rezultatul meciului sau numărul de goluri marcate. Puteți paria pe multe evenimente dintr-un meci, nu doar pe numărul de goluri marcate sau pe echipa câștigătoare. Unul dintre cei mai importanți factori care afectează meciurile de fotbal este lista accidentărilor și suspendărilor din echipă. Cum evaluați acest factor? Site-urile precum biletu-zilei.com ar trebui să fie sursa dvs. de predicții care evaluează toți acești factori.

Impactul accidentărilor și suspendărilor

Un club sau o echipă care are multiple accidentări sau suspendări va suferi din punct de vedere al performanței sale generale.

Impactul va fi mai mare dacă jucătorii vedetă vor fi înlocuiți.

De asemenea, la evaluarea impactului acestui factor este important să se ia în considerare calitatea jucătorului înlocuit. Atunci când evaluați impactul probabil, este important să priviți dincolo de numere. De asemenea, trebuie evaluați jucătorii care lipsesc și înlocuitorii acestora. Când se face o înlocuire, acele noi înlocuiri trebuie să se armonizeze cu echipa. Așadar, nu contează doar calitatea lor. De asemenea, este esențial să se încadreze perfect în echipă și să joace la fel de bine ca jucătorul înlocuit.

Toți acești sub-factori trebuie luați în considerare pentru a obține o perspectivă clară a impactului accidentările și suspendărilor. Luați în considerare următorul exemplu:

Un club are doar 2 sau 3 jucători cheie.

Când chiar și un singur jucător cheie este rănit sau suspendat, acesta poate afecta serios performanța echipei.

Situația poate fi și mai gravă pentru echipă dacă jucătorul care îl înlocuiește pe cel lipsă nu este la fel de bun ca acesta.

O echipă cu mulți jucători buni înlocuiți poate avea probleme în ceea ce privește performanța.

Nu trebuie să vă limitați doar la asta. De asemenea, ar trebui să luați în considerare modul în care înlocuitorii lor au jucat ultima dată când au fost solicitați să joace în locul unui jucător cheie. De asemenea, verificați dacă înlocuitorii sunt jucători sau rezerve. Un jucător trebuie să joace suficient de mult pentru a fi în formă bună.

Așadar, trebuie să evaluați toate perspectivele legate de acest factor pentru a putea face predicții exacte. Iar acest lucru se realizează cel mai bine bazându-vă pe ponturile oferite de experții care fac parte din echipa site-ului amintit la începutul articolului.

Când vine vorba de pariuri pe fotbal, foarte puțini jucători vor evalua acest factor în profunzime. Trebuie să-l evaluați la maxim pentru a-i putea determina influența. Dacă pariați pe piața 1X2 sau pe orice altă piață de pariuri care se bazează pe câștiguri, pierderi sau remize, trebuie să țineți cont de acest factor.

Rapoarte privind accidentările

Tipsterii cu experiență efectuează cercetări amănunțite pentru a putea oferi cele mai bune ponturi la pariuri. Dacă doriți să faceți predicții ca aceștia, este important să aflați cum intră în posesia informațiile lor:

-Rapoartele despre accidentări a fiecărei echipe;

-Dacă un jucător bun este accidentat, cu siguranță vor exista știri despre acesta;

-Nu puteți rata noutățile despre jucătorii cheie;

-Nici cluburile cele mai mari sau de top nu pot rămâne neafectate de accidentarea sau suspendarea jucătorilor-cheie;

-Aproape toți pariorii știu că este important să verifice lista jucătorilor răniți, suspendați sau cu cei a căror prezintă în echipă nu este sigură. După cum am menționat deja, majoritatea nu vor evalua influența pe care fiecare jucător lipsă o va avea într-un meci.

Dinamica jucătorului

Un jucător anume poate avea un impact imens împotriva unei anumite echipe adverse, dar nu împotriva altui jucător. Acesta este un alt domeniu care este evaluat de tipsterii de top. De exemplu, o echipă al cărei fundaș central lipsește poate poate lăsa apărarea descoperită atunci când joacă împotriva unei echipe cu un atacant bun. Pe de altă parte, dacă joacă cu o echipă defensivă, s-ar putea să poată juca mai bine. Astfel, există și lucruri mai subtile de care trebuie să țineți cont atunci când evaluați acest factor.

Verificați informațiile despre meci

De multe ori există schimbări de ultimă oră în echipă din cauza accidentărilor, suspendărilor sau din alte motive. Prin urmare, tipsterii nu iau în considerare actualizările săptămânale, ci și noutățile de ultimă oră înainte de începerea jocului. Aceștia cercetează și lista cu jucătorii recenți accidentați sau suspendați sau alte motive pentru care jucătorii lipsesc din echipă.

Programul echipei

Există un alt punct important care este evaluat de tipsteri. Este programul ambelor echipe. Acest lucru va afecta calitatea echipei care joacă.

-Un club poate juca multe meciuri pe sezon;

-Acest lucru necesită rotirea jucătorilor pentru a se asigura că toți jucători vor avea  performanțe de top;

-Acest lucru este și mai atent urmărit în ligile unde nu există pauză de iarnă;

-Este important să verificați ultimele meciuri ale fiecărei echipe pentru a determina ce se poate întâmpla.

Tipsterii cu experiență pot face predicții exacte, având posibilitatea de a determina dacă antrenorul va schimba jucătorul sau va începe meciul cu o echipă cu cel mai mare potențial.

Așadar, este important să considerați accidentările și suspendările drept un factor extrem de important în pariurile de fotbal. Chiar și cele mai mari echipe, cu rezultate excepționale în timpul sezonului pot fi afectate atunci când jucătorii lor cheie lipsesc. Impactul poate fi semnificativ nu doar asupra rezultatului meciului, ci și asupra altor evenimente. Deci, diferite tipuri de piețe de pariuri pot fi afectate de acest factor. Succes!

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.