Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Fostul viceprimar Adrian Cosman, director la SCM Craiova

Avatar

Publicat

în

Adrian Cosman, fostul viceprimar al municipiului Craiova, a fost numit în funcţia de director al Sport Club Municipal (SCM), în locul lui Nicolae Pascu.

Cosman a mai fost vicperimar al Craiova, director comercial al Salubritate Craiova, dar şi administrator al Sălii Polivalente şi al Centrului Multifunţional.

În vârstă de 44 de ani, Cosman este fost sportiv de performanţă, multiplu câştigător al campionaltului naţional de Handbal şi al cupei.

Print Friendly, PDF & Email

ADMINISTRAŢIE

Şase străzi din Slatina, fără apă. Motivul întreruperilor

Avatar

Publicat

în

Alimentarea cu apă se opreşte, astăzi, pe şase străzi din Slatina din cauza unor lucrări pentru scoaterea din funcțiune a rețelei vechi de alimentare cu apă de pe strada Poienii.

Potrivit unui anunţ CAO, se va opri alimentarea cu apă pe străzile Poienii, Zorleasca, Vulturului, Stradela Vulturului, Cuza Vodă ( zona de case), o parte din strada Milcovului, în intervalul orar 9.00- 15.00.

„Echipele din teren fac eforturi pentru ca timpul de intervenție să fie redus și serviciul de alimentare cu apă să poată fi reluat în parametrii normali.

Facem precizarea că, după reluarea serviciului de alimentare cu apă, este posibil să apară fluctuații de presiune și modificări ale turbidității apei”, se arată în comunicatul remis de Companie.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ADMINISTRAŢIE

Slatina are buget. Cum sunt repartizate fondurile

Avatar

Publicat

în

Consiliul local a aprobat, marţi după-amiază, bugetul local de venituri şi cheltuieli al Slatinei.

Administratorul public al municipiului, Cristi Cismaru, a explicat că bugetul pe 2021 ajunge la aproape 300.000.000 lei.

„Efectiv, bugetul pe care Primăria municipiului Slatina se bazează în momentul de faţă însumează un total de 288.687.000 lei, din care trebuie să scădem sumele ce preconizăm a fi atrase în acest an, şi am previzionat 41.497.000 lei din fonduri europene. Avem şi un excedent al anului trecut în sumă de 27.930.000 lei. Acest excedent a fost repartizat integral pe partea de dezvoltare. Pe investiţii din bugetul local a fost repartizată suma de 22.630.000 lei, iar restul de 5.300.000 lei face parte din acea sumă necesară acestui an pentru cofinanţarea proiectelor cu fonduri europene”, a spus Cismaru.

Reprezentantul municipalităţii a mai precizat că s-a încercat pentru acest an reducerea pe cât posibil a cheltuielilor de funcţionare.

„Am încercat să reducem cheltuielile de funcţionare pe cât posibil. Am plafonat anumite prestări de servicii, am limitat sumele astfel încât să putem să acoperim, având un excedent mult mai mic, aproape la jumătate faţă de cel al anului 2020. Am încercat să reducem cheltuieli pe secţiunea de funcţionare şi să transferăm aceste sume pe secţiunea de dezvoltare”, a mai declarat Cristian Cismaru.

Totodată, primăria va folosi sume din împrumutul contractat acum trei ani pentru finanţarea unor investiţii în curs.

„Avem un buget de 60.000.000 lei din acel credit aprobat acum trei ani de 100.000.000 lei. Avem trageri planificate, sunt investiții în curs, precum Varianta Oituz, Esplanada sau cazarma care face parte din acel protocol cu MApN privind terenul de la Parcul Tineretului, dar şi reabilitările termice”, a conchis administratorul public al Slatinei.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ADMINISTRAŢIE

Parc comercial, lângă viitorul magazin Kaufland de la Caracal. Unde va fi construit

Avatar

Publicat

în

Kaufland Caracal va fi primul hipermarket din municipiu și din sudul județului Olt, fiind așteptat de mai bine de șase ani de locuitorii din zonă.

Unitatea se va construi pe strada Dragoș Vodă, în sudul municipiului, lângă centrul de copii cu dizabilități.

Lângă hipermarketul Kaufland se va ridica și o galerie comercială cu regim de înălțime P+1E.

Magazinul Kaufland Caracal și parcul comercial vor fi edificate pe două terenuri cu o suprafață totală de 34.438 mp, situate în Strada Dragoș Vodă, nr. 2D și 2E.

Hipermarketul, construit pe un regim de înălțime parter, fără etaj, va beneficia de un container Bufet „IMBISS” și cort-spațiu de servire fast-food.

Pentru construcțiile comerciale, conform P.U.G. Caracal, se va asigura câte 1 loc de parcare la 40 mp suprafață comercială.

Proiectul se află în faza obținerii ultimelor avize, are autorizație de mediu și cel mai probabil va fi demarat în curând.

Kaufland mai are trei magazine în județul Olt, două la Slatina (ambele cu galerii comerciale) și unul la Balș, inaugurat anul trecut.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.