Connect with us

SPORT

Cum poți cumpăra cea mai bună mașină second hand

Publicat

în

Cumpărarea unei mașini este o decizie care trebuie analizată din mai multe puncte de vedere și se realizează într-un timp mai îndelungat. Dacă te afli în momentul în care ești în căutarea unei mașini second hand, îți spunem mai jos cum poți să faci investiția corectă, astfel încât să maximizezi toate beneficiile pe care ți le poate oferi condusul.

Dacă te-ai hotărât că este momentul să îți cumperi propria mașină, fie ea și second hand, este indicat să știi cum și de unde să o cumperi, mai ales dacă ai un buget prestabilit. Achiziția unei mașini trebuie să fie analizată atent, întrucât este un bun de care te vei folosi o perioadă mai îndelungată și trebuie să fii sigur că iei cea mai bună decizie.

Piața de mașini second hand este una variată și poți găsi multe autoturisme interesante, adaptate nevoilor tale și la un preț convenabil care să se și incadreze în bugetul tău. În cele ce urmează îţi vom explica cum să cumperi cea mai bună maşină rulată.

Pentru a duce la bun sfârșit procesul de cumpărare, trebuie să găsești de la început răspunsul la două întrebări fundamentale: cum alegi mașina potrivită pentru tine și unde să o cauți.

Cum alegi mașina care îți va satisface toate nevoile

Fiecare dintre noi are un brand sau un model de mașină preferat. De cele mai multe ori însă nu putem achiziționa exact ce visăm să conducem, fiind constrânși de situația financiară. Așadar, pentru a fi mulțumit pe deplin de ceea ce vei cumpăra, clarifică în primul rând care sunt nevoile tale cu privire la o mașină din punct de vedere rațional. Răspunde la întrebările: ”Pentru ce vreau să achiziționez o mașină? Cum îmi va îmbunăți calitatea vieții? Cum aș vrea să arate aceasta?”

Pentru a decide care este autoturismul perfect pentru tine, te invităm să urmezi pașii de mai jos:

  1. Stabilește ce tip de mașină ai nevoie pe termen mediu. Poate ai nevoie de o mașină mică de oraș care să îți permită deplasarea în mod facil, poate îți trebuie o mașină de familie sau ai nevoie de o mașină de teren dacă locuiești într-o zonă care cere asta. Indiferent de motive, ia în considerare că achiziția trebuie să o faci pentru o perioadă mai îndelungată și că situația ta personală se poate schimba (poate îți vei mări familia, de exemplu).
  2. Fixează limita maximă a bugetului și încearcă să nu o depășești. Doar așa îți vei da seama exact ce poți să îți permiți, pentru că de exemplu dacă ai nevoie de un SUV este clar că va trebui să cauți mașini de acest tip puțin mai vechi dacă ai un buget mai mic. Nu face rabat însă de la calitatea tehnică și confortul oferit de mașină, întrucât trebuie să te simți în siguranță atunci când conduci.

Unde cauți mașina pe care o dorești

În prezent, piața de mașini rulate este foarte diversificată, mulți români îndreptându-se către ea atunci când vor să își cumpere o mașină. Dar tocmai pentru că este atât de variată, în căutările noastre vom găsi mii și mii de anunțuri din care trebuie să selectăm cu grijă pentru ca la final să facem investiția corectă.

Și aici, ca în multe cazuri din viața noastră, Internetul vine cu o mână de ajutor: ne pune la dispoziție o mulțime de variante de anunțuri cu vânzări de mașini second hand. Partea grea nu a trecut însă, pentru că deși găsim aceste anunțuri trebuie să le și filtrăm pe cele mai bune potrivite pentru noi.

Îți recomandăm să accesezi www.cautimasina.ro pentru că aici vei găsi integrate anunțurile postate în peste 160 de site-uri cu profil de vânzări auto. Practic vei găsi într-un singur loc tot ce te interesează, fără să navighezi dintr-o fereastră de Internet în alta. Cu o interfață foarte ușor de folosit, platforma pune la dispozița viitorilor cumpărători câteva criterii de selecție relevante în procesul de a găsi mașina potrivită. Completează brandul, modelul, bugetul, anul minim de fabricație a mașinii, caroseria, tipul de transmisie dorit sau combustibilul si cautimasina.ro îți va returna toata anunțurile disponibile pe Internet pe acest interval de cautare. Mai mult, ai posibilitatea de evalua dacă prețul cerut de un vânzător pentru o mașină este cel corect, pentru că site-ul are opțiunea Evaluează, prin care poți să vezi dacă prețul expus se încadrează în piață.

Odată realizați acești doi pași, stabilirea tipului de mașină de care ai nevoie și cum și unde să o și găsești, te vor ajuta cu siguranță într-un timp relativ scurt să închei o tranzcție de succes și să te bucuri de toate avantajele condusului propriei mașini.

Advertorial suținut de Oblyo Digital Agency

 

Print Friendly, PDF & Email

SPORT

Pirelli a anunțat nominalizarea compozițiilor de pneuri pentru întreg sezonul 2021 de Formula 1

Publicat

în

Pirelli a prezentat compozițiile de pneuri pentru cele 23 de grand prix-uri ce fac parte din calendarul 2021 a Campionatului Mondial de Formula 1.

Cele mai multe dintre selecții sunt similare cu cele prezente anul trecut sau în 2019, deși pentru două etape – Azerbaijan și Brazilia – nominalizarea este cu un pas mai soft. De asemenea, sunt și două etape (Olanda și Arabia Saudită) care reprezintă noi circuite pentru 2021.

Luând în considerare anumite dificultăți logistice cauzate de pandemia de Covid-19, existând riscul de întrerupere a lanțului de aprovizionare, regulamentul sportiv al Formulei 1 a fost modificat pentru a oferi o flexibilitate maximă, astfel că nu mai este necesară nominalizarea pneurilor pentru cursele la distanță cu 14 săptămâni în avans și pentru cele din Europa cu 8 săptămâni. Așa cum s-a întâmplat și anul trecut, va exista o alocare fixă a numărului de pneuri pentru fiecare pilot, constând în două seturi de pneuri hard (compoziția cea mai dură), trei seturi din compoziția medium și opt seturi din compoziția soft (cea mai moale), pentru fiecare grand prix.

Aceasta înseamnă că selecția și alocările vor fi fixe de-a lungul sezonului, deși Pirelli și FIA își rezervă dreptul de a putea modifica nominalizările cu până la 15 zile înainte de fiecare cursă dacă circumstanțele o impun.

Mario Isola, Head of F1 and Car Racing: „Anunțarea selecțiilor pentru tot anul va ajuta echipele și piloții să-și facă planificările mai riguros, dar există și o mare flexibilitate în cazul în care din cauza restricțiilor impuse de Covid-19 calendarul s-ar putea modifica, așa cum a fost cazul anul trecut. Selecțiile sunt destul de asemănătoare cu cele de anul trecut (sau 2019, în cazul curselor care nu s-au derulat în 2020), ceea ce înseamnă că echipele au foarte multe date pe care să se bazeze – dar avem și două curse unde nominalizările sunt cu o treaptă mai soft. Prima este Azerbaijan, unde compoziția hard C2 nu a fost utilizată ultima dată, astfel că am mers pe o selecție mai soft: C3, C4 și C5. Apoi avem Brazilia, unde vom aduce C2, C3 și C4 anul acesta, după ce compoziția C1 selectată ca fiind cea hard ultima dată nu a oferit niciun avantaj semnificativ în privința uzurii față de pneul medium. În ambele cazuri, nominalizările mai soft ar putea conduce la o mai mare varietate a strategiilor de cursă”.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Medalie de bronz pentru tenismena Andreea Jifcu din Slatina, la Cupa României destinată juniorilor

Publicat

în

Sportiva de la CSS Slatina, Andreea Jifcu, a cucerit medalia de bronz, la Cupa României la tenis de masă destinată juniorilor II, ce se desfăşoară în aceste zile la Buzău.

Competiţia a fost câştigată de constănţeanca Bianca Mei-Roşu.

Podium juniori II

Feminin

1 Bianca Mei-Roșu – LPS Constanța

2 Ioana Băiașu – LPS Constanța

3 Andreea Jifcu – CSS Slatina

3 Alesia Sferlea – CSM Arad

Masculin

1 Iulian Chirița – CS Voința Câmpulung

2 Dragoș Bujor – CSA Steaua București

3 Luca Oprea – CSA Steaua București

3 Horia Ursuț – CSA Steaua București

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Olt: Sportivii şi antrenorii cu rezultate deosebite, în 2020, premiaţi de CJ

Publicat

în

Sportivii şi antrenorii din judeţul Olt, care au obţinut rezultate deosebite la Campionatele Europene şi Balcanice, sporturi olimpice, în anul 2020, vor fi premiaţi de Consiliul Judeţean Olt.

O hotărâre în acest sens a fost aprobată, joi, de aleşii judeţeni. Preşedintele forului judeţean, Marius Oprescu, a declarat că din cauza pandemiei, în anul 2020, au existat foarte puţine competiţii, de aceea şi numărul premiilor este considerabil mai mic.

„Din păcate, din cauza pandemiei, anul 2020 a fost un an sărac în competiţii. Nu avem decât opt persoane premiate, patru sportivi şi patru antrenori. Cel mai mare premiu este de 4.000 de lei, iar cel mai mic este de 1.500 lei. Vă aduceţi aminte cu toţii că, în anii trecuţi, ne întâlneam în cadrul unei festivităţi în care aveam sala plină de sportivi pe care îi premiam, aşa cum facem în fiecare an şi cu olimpicii. Nu va fi o festivitate: ne vom întâlni cu ei pe 1 martie şi le vom înmâna aceste premii”, a explicat Marius Oprescu.

Cei premiaţi sunt tenismena Adina Diaconu şi antrenorul Petre Arnăutu, câte 4.000 lei, pentru locul I la Campionatul European U21.

De asemenea, premii în valoare de câte 3.000 de lei primesc şi Simona Floricel şi antrenorul său Daniel Bărbuţi, pentru obţinerea primului loc la Campionatul Balcanic – Masters – 800 metri. Tot la categoria Atletism, va fi premiat şi Andrei Neagoe, cu 2.000 lei, pentru locul III pe care l-a obţinut la Campionatul Balcanic Seniori ştafetă 4×100 metri.

Şi pugilista Ramona Drăgan şi antrenorii Constantin Gălbenuşe şi Luminiţa Turcitu vor fi premiaţi, valoarea individuală a premiilor fiind de 1.500 lei.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.