Connect with us

SPORT

Cum afectează accidentările și suspendările pariurile pe fotbal

Publicat

în

Când pariați pe meciuri de fotbal, obiectivul dvs. este să câștigați de fiecare dată. Fotbalul este un sport foarte imprevizibil. Există mulți factori în joc care pot influența rezultatul meciului sau numărul de goluri marcate. Puteți paria pe multe evenimente dintr-un meci, nu doar pe numărul de goluri marcate sau pe echipa câștigătoare. Unul dintre cei mai importanți factori care afectează meciurile de fotbal este lista accidentărilor și suspendărilor din echipă. Cum evaluați acest factor? Site-urile precum biletu-zilei.com ar trebui să fie sursa dvs. de predicții care evaluează toți acești factori.

Impactul accidentărilor și suspendărilor

Un club sau o echipă care are multiple accidentări sau suspendări va suferi din punct de vedere al performanței sale generale.

Impactul va fi mai mare dacă jucătorii vedetă vor fi înlocuiți.


De asemenea, la evaluarea impactului acestui factor este important să se ia în considerare calitatea jucătorului înlocuit. Atunci când evaluați impactul probabil, este important să priviți dincolo de numere. De asemenea, trebuie evaluați jucătorii care lipsesc și înlocuitorii acestora. Când se face o înlocuire, acele noi înlocuiri trebuie să se armonizeze cu echipa. Așadar, nu contează doar calitatea lor. De asemenea, este esențial să se încadreze perfect în echipă și să joace la fel de bine ca jucătorul înlocuit.

Toți acești sub-factori trebuie luați în considerare pentru a obține o perspectivă clară a impactului accidentările și suspendărilor. Luați în considerare următorul exemplu:

Un club are doar 2 sau 3 jucători cheie.


Când chiar și un singur jucător cheie este rănit sau suspendat, acesta poate afecta serios performanța echipei.

Situația poate fi și mai gravă pentru echipă dacă jucătorul care îl înlocuiește pe cel lipsă nu este la fel de bun ca acesta.

O echipă cu mulți jucători buni înlocuiți poate avea probleme în ceea ce privește performanța.

Nu trebuie să vă limitați doar la asta. De asemenea, ar trebui să luați în considerare modul în care înlocuitorii lor au jucat ultima dată când au fost solicitați să joace în locul unui jucător cheie. De asemenea, verificați dacă înlocuitorii sunt jucători sau rezerve. Un jucător trebuie să joace suficient de mult pentru a fi în formă bună.

Așadar, trebuie să evaluați toate perspectivele legate de acest factor pentru a putea face predicții exacte. Iar acest lucru se realizează cel mai bine bazându-vă pe ponturile oferite de experții care fac parte din echipa site-ului amintit la începutul articolului.

Când vine vorba de pariuri pe fotbal, foarte puțini jucători vor evalua acest factor în profunzime. Trebuie să-l evaluați la maxim pentru a-i putea determina influența. Dacă pariați pe piața 1X2 sau pe orice altă piață de pariuri care se bazează pe câștiguri, pierderi sau remize, trebuie să țineți cont de acest factor.

Rapoarte privind accidentările

Tipsterii cu experiență efectuează cercetări amănunțite pentru a putea oferi cele mai bune ponturi la pariuri. Dacă doriți să faceți predicții ca aceștia, este important să aflați cum intră în posesia informațiile lor:

-Rapoartele despre accidentări a fiecărei echipe;

-Dacă un jucător bun este accidentat, cu siguranță vor exista știri despre acesta;

-Nu puteți rata noutățile despre jucătorii cheie;

-Nici cluburile cele mai mari sau de top nu pot rămâne neafectate de accidentarea sau suspendarea jucătorilor-cheie;

-Aproape toți pariorii știu că este important să verifice lista jucătorilor răniți, suspendați sau cu cei a căror prezintă în echipă nu este sigură. După cum am menționat deja, majoritatea nu vor evalua influența pe care fiecare jucător lipsă o va avea într-un meci.

Dinamica jucătorului

Un jucător anume poate avea un impact imens împotriva unei anumite echipe adverse, dar nu împotriva altui jucător. Acesta este un alt domeniu care este evaluat de tipsterii de top. De exemplu, o echipă al cărei fundaș central lipsește poate poate lăsa apărarea descoperită atunci când joacă împotriva unei echipe cu un atacant bun. Pe de altă parte, dacă joacă cu o echipă defensivă, s-ar putea să poată juca mai bine. Astfel, există și lucruri mai subtile de care trebuie să țineți cont atunci când evaluați acest factor.

Verificați informațiile despre meci

De multe ori există schimbări de ultimă oră în echipă din cauza accidentărilor, suspendărilor sau din alte motive. Prin urmare, tipsterii nu iau în considerare actualizările săptămânale, ci și noutățile de ultimă oră înainte de începerea jocului. Aceștia cercetează și lista cu jucătorii recenți accidentați sau suspendați sau alte motive pentru care jucătorii lipsesc din echipă.

Programul echipei

Există un alt punct important care este evaluat de tipsteri. Este programul ambelor echipe. Acest lucru va afecta calitatea echipei care joacă.

-Un club poate juca multe meciuri pe sezon;

-Acest lucru necesită rotirea jucătorilor pentru a se asigura că toți jucători vor avea  performanțe de top;

-Acest lucru este și mai atent urmărit în ligile unde nu există pauză de iarnă;

-Este important să verificați ultimele meciuri ale fiecărei echipe pentru a determina ce se poate întâmpla.

Tipsterii cu experiență pot face predicții exacte, având posibilitatea de a determina dacă antrenorul va schimba jucătorul sau va începe meciul cu o echipă cu cel mai mare potențial.

Așadar, este important să considerați accidentările și suspendările drept un factor extrem de important în pariurile de fotbal. Chiar și cele mai mari echipe, cu rezultate excepționale în timpul sezonului pot fi afectate atunci când jucătorii lor cheie lipsesc. Impactul poate fi semnificativ nu doar asupra rezultatului meciului, ci și asupra altor evenimente. Deci, diferite tipuri de piețe de pariuri pot fi afectate de acest factor. Succes!

Print Friendly, PDF & Email

SPORT

O nouă specie de insectă găsită în România, numită după Simona Halep

Publicat

în

Cercetători ai Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca au descoperit o nouă specie de insectă, în judeţul Constanţa, căreia i-au dat numele oficial după cel al jucătoarei de tenis Simona Halep.

“Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca, prin cercetătorii de la Disciplina Parazitologie şi Boli parazitare (Facultatea de Medicină Veterinară), anunţă descoperirea unei noi specii de insectă, pe teritoriul României, în judeţul Constanţa. Noua specie a fost denumită Phlebotomus simonahalepae, în onoarea jucătoarei de tenis Simona Halep, care este născută la Constanţa”, se arată într-un comunicatul trimis luni de USAMV.

Conform sursei citate, descoperirea a avut loc în timpul unui studiu pentru monitorizarea populaţiei de vectori din România, finanţat de ECDC (Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor) şi desfăşurat în zona Canaraua Fetii din judeţul Constanţa, iar rezultatele studiului au fost publicate în luna august a acestui an în prestigioasa revistă “Parasites & Vectors”, potrivit Agerpres.


“Descrierea unei noi specii este un proces complex, de durată şi, totodată, un act de responsabilitate. Ideea denumirii speciei în onoarea Simonei Halep ne-a venit în timpul unei conferinţe chiar despre flebotomi, conferinţă care s-a desfăşurat în Galapagos. Discutam cu Cristina Pop, autoarea studiului, şi i-am sugerat această denumire, mai ales că localitatea-tip unde s-a derulat studiul se află foarte aproape de locul de naştere al jucătoarei noastre de tenis. a declarat coordonatorul studiului, prof. dr. Andrei Mihalca, de la Disciplina de Parazitologie şi Boli parazitare.

Flebotomii sunt insecte hematofage, cu răspândire pe toate continentele, dar mai abundente şi mai diverse în zonele cu climat cald. Anumite specii sunt responsabile de transmiterea unor boli grave la om şi animale, cum ar fi leishmanioza sau flebovirozele. În România, între anii 1910 şi 1970, au fost semnalate opt specii de flebotomi.

CITEȘTE ȘI: VIDEO. Consilier local, agresat de suporterii unei echipe de fotbal


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

VIDEO. Consilier local, agresat de suporterii unei echipe de fotbal

Publicat

în

Meciul dintre Unirea Dej şi Steaua Bucureşti, din Liga a doua, a încins spiritele în oraşul clujean. Camerele de supraveghere dintr-un magazin au surprins momentul în care mai mulţi suporteri ai echipei bucureştene sar sa îl bată pe un fan al echipei locale.

Pe înregistrare se vede cum membrii galeriei steliste intră în magazinul plin de clienţi, merg glonţ la bărbatul aflat la coadă, îl împing și încearcă să îl lovească. Se pare că victima, consilier local, şi agresorii se întâlniseră înainte în tribune, unde ar fi avut un schimb de replici.

Polițiștii spun ca nimeni nu a depus plângere, iar bătaușii au plătit pe loc daunele provocate in magazin. Oamenii legii s-au sesizat oricum, din oficiu, pentru tulburarea ordinii publice.


CITEŞTE ŞI: Bărbat din Filiași, acuzat de furturi comise în Franța, prins în Dolj

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

SPORT

Rolul kinetoterapiei în tratarea spondilozei

Publicat

în

Durerile cronice de spate pot fi cauzate de mai mulți factori. Unul dintre aceștia este spondiloza.

Ce este spondiloza

În primul rând, trebuie remarcat faptul că spondiloza nu este o boală în sine, ci mai degrabă o expresie generică care se referă la diferite afecțiuni care pot provoca dureri de spate.


În principal, termenul de spondiloză este folosit pentru a descrie orice degenerare a coloanei vertebrale. Această degenerare este strâns legată de uzura pe care o suferă coloana vertebrală de-a lungul anilor, motiv pentru care afectează mai mult de 85% dintre persoanele care au peste 60 de ani.

În funcție de partea afectată a spatelui, există 3 tipuri diferite de spondiloză:

 • lombară,
 • cervicală și
 • toracică.

Spondiloza lombară


Spondiloza lombară se manifestă între vertebrele L1 – L5, provocând dureri la nivelul spatelui inferior și amorțeală în zonele corpului care sunt legate de nervii care trec prin zona lombară, cum ar fi picioarele.

Spondiloza cervicală

Spondiloza cervicală apare atunci când discurile intervertebrale situate în regiunea gâtului suferă uzură. Această uzură poate provoca durere, rigiditate și chiar amorțeală la extremitățile superioare ale corpului. Este cel mai frecvent tip de spondiloză la vârstnici.

Spondiloza toracică

Spondiloza toracică este cel mai puțin frecvent tip. Afectează vertebrele situate în zona centrală a coloanei vertebrale. Fiind partea coloanei vertebrale care se flexează cel mai puțin, suferă o uzură mult mai ușoară decât regiunea cervicală și cea lombară care susțin și conferă flexibilitate coloanei vertebrale.

Cauzele spondilozei

Cauzele spondilozei provin din îmbătrânirea treptată și uzura pe care o suferă oasele coloanei vertebrale de-a lungul anilor. Principalele efecte ale degenerării sunt:

 • Uzura discurilor intervertebrale. Discurile vertebrale sunt ca niște plăcuțe mici situate între oase. Odată cu trecerea anilor, aceste discuri încep să se uzeze, determinând vertebrele să se atingă, provocând durere, imflamații și alte probleme.
 • Creșterea excesivă a osului. Pintenii osoși sunt frecvenți la vârstnici și pot pune presiune pe nervii care traversează coloana vertebrală.
 • Hernia de disc. Aceasta apare din cauza uzurii naturale a discurilor intervertebrale (în principal, este vorba de inelul fibros – partea așezată la periferia discului intervertebral). Se manifestă cel mai adesea în partea inferioară a spatelui, deși se poate manifesta și în regiunea cervicală.
 • Rigiditatea ligamentelor. De-a lungul anilor acestea tind să se întărească și să-și piardă flexibilitatea.

Simptome ale spondilozei

Simptomele caracteristice acestei afecțiuni sunt strâns legate de patologia care cauzează problema coloanei vertebrale.

În cazul spondilozei cervicale putem observa rigiditate și durere mai mari la nivelul gâtului și capului. Când vorbim despre spondiloză lombară, în schimb, apare o durere chinuitoare în partea de jos a spatelui.

Este important să consulți un medic dacă apar simptome precum:

 • amorțeală la nivelul membrelor,
 • dificultăți de mișcare,
 • amețeli și
 • pierderea controlului vezicii urinare.

Cum tratezi spondiloza cu kinetoterapie

Deoarece este o boală degenerativă, tratamentul va fi paliativ, adică vizează reducerea durerii pentru a îmbunătăți calitatea vieții pacientului. Kinetoterapia poate fi foarte utilă atunci când este utilizată ca tratament regulat sau periodic.

Kinetoterapeutul va lucra la menținerea elasticității mușchilor care înconjoară coloana vertebrală (fie în zona cervicală, toracică sau lombară) prin întinderea și masarea zonei pentru a elimina contracturile. El va lucra, de asemenea, la întărirea acestor mușchi, prin efectuarea de exerciții izometrice.

În cabinetul nostru programele de kinetoterapie sunt utilizate pentru recuperarea medicală și constau, pe lângă efectuarea unor exerciții de gimnastică medicală, într-un ansamblu de tehnici și metode aplicate în funcție de afecțiunea pe care o ai.

Programele de kinetoterapie și gimnastică medicală din Centrul LITherapy sunt individuale și special concepute avându-se în vedere particularitățile tale (constituție, vârstă, afecțiunea pe care o ai, tipul de activitate pe care o desfășori, stadiul de evoluție a afecțiunii, existența altor afecțiuni asociate).

În cadrul acestor programe vei beneficia individual de îndrumare și supraveghere de specialitate din partea unui kinetoterapeut cu experiență medicală.

Pentru programare poți suna la:

Centrul LITherapy/ Gara de Nord: 0724.434.998

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.