AcasăSPORTCSU Craiova, plângere penală împotriva FCU Craiova. Echipa lui Rotaru vrea ca...

CSU Craiova, plângere penală împotriva FCU Craiova. Echipa lui Rotaru vrea ca gruparea lui Mititelu să nu mai folosească mărcile Universităţii

spot_img

Războiul dintre cele două echipe Bănie s-a înteţit după promovarea echipei lui Adrian Mititelu în primul eşalon. Până la duelul direct dintre Universitatea Craiova şi FCU Craiova, programat la începutul lunii octombrie, luptele se desfăşoară în alte planuri, inclusiv în justiţie.

- Publicitate -

Astfel, Universitatea Craiova a formulat o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova împotriva rivalei FCU Craiova, acuzând gruparea familiei Mititelu de cinci infracţiuni, relatează ProSport.

În principal, clubul condus de Mihai Rotaru invocă faptul că echipa nou – promovată în Liga 1 foloseşte, în diverse scopuri, denumiri ori însemne identice sau asemănătoare cu cele aparținând mărcilor „Universitatea Craiova” ori „Știința Craiova”, mărci deţinute prin decizii definitive şi irevocabile de Clubul Sportiv de drept public Universitatea Craiova.


CITEŞTE ŞI: Oficial. Adrian Mutu, noul antrenor al FC U Craiova 1948

Pe modelul CSA Steaua, în perioada următoare, conducătorii Universităţii Craiova intenţionează să se adreseze justiţiei la orice altă încercare de fals informatic și de contrafacere a unei mărci având ca finalitate inducerea în eroare a opiniei publice cu privire la identitatea Universității Craiova.

Gruparea din Bănie intenţionează să formuleze plângeri penale şi împotriva canalelor mass-media care vor promova o altă entitate privată ca fiind „Universitatea Craiova”, încălcând dreptul de proprietate intelectuală.


„Din moment ce reprezentanţii U Craiova 1948 SA continuă să se prezinte publicului larg prin titulaturile „Universitatea Craiova” ori „Ştiinţa Craiova” (a se vedea în acest sens toate conferinţele de presă, emisiunile la care au participat reprezentanţii societăţii reclamate ori numeroasele articole din mass-media din ultimele 12 luni), deşi nu deţin niciun drept asupra celor două mărci, atestă caracterul continuat al infracţiunii săvârşite şi mai ales intenţia clar de a dobândi în mod nelegal beneficiile de imagine şi patrimoniale ce survin ca urmare a deţinerii dreputului de proprietate intelectuală asupra celor două mărci.

Ţinând cont că în activitatea din ultimii cinci ani ai societăţii U Craiova 1948 SA, reprezentanţii acestei entităţi juridice au folosit o firmă şi o emblemă asemănătoare şi au construit o imagine publică în măsură să genereze confuzie cu mărcile deţinute legal de subscrisa (mass-media, produse de marketing, echipamente sportive, firme luminoase, spaţii publicitare, etc.), comercializând produse cu elemente identitare identice/similare cu cele pe care le deţinem în mod exclusiv, denotă fără putinţă de tăgadă intenţia vădit frauduloasă şi caracterul continuu al infracţiunilor (…)

Vă solicităm să dispuneţi tragerea la răspundere penală a societăţii U Craiova SA, prin reprezentanţii săi care au condus, controlat şi girat această stare de fapt nereală (…) Înţelegem să ne constituim parte civilă în prezentul dosar, urmând ca suma solicitată ca prejudiciu să o cuantificăm până la finalizarea urmăririi penale” sunt câteva pasaje din plângerea penală formulată de cei de la Universitatea Craiova.
FCU Craiova nu are voie să utilizeze denumirea „Universitatea Craiova”

Clubul lui Adrian Mititelu nu mai are voie să folosească numele de Universitatea Craiova, conform deciziilor Tribunalului București și Curţii de Apel București.

„Obligă pârâta la încetarea oricărei activități de folosire, comercializare, distribuire, promovare și orice alt act de utilizare în activitatea comercială, inclusiv mediul online și prin intermediul website www.fcuniversitatea.ro sau orice alt website, a produselor și serviciilor care poartă denumirea Universitatea Craiova, inclusiv prin asocierea la această denumire a altor litere sau cifre”, se arată în Decizia Civilă numărul 1129A a Curții de Apel București.

CITEŞTE ŞI: Laurențiu Reghecampf, noul antrenor al CS Universitatea Craiova. Pentru ce perioadă a semnat contractul

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri