AcasăSPORTCotele de fotbal, explicate pe înțelesul tuturor

Cotele de fotbal, explicate pe înțelesul tuturor

spot_img

Fotbalul este cel mai popular sport de pe mapamond, iar asta înseamnă un adevărat răsfăț pentru pariorii care mizează pe fotbal, ei având posibilitatea să aleagă între mii de evenimente săptămânal. Fie că preferă cota 2 sau biletul zilei, aproape că nu există parior care să mizeze pe sportul care i-a dat lumii pe Maradona, Pele, Messi sau Cristiano Ronaldo.

- Publicitate -

Avantajul fotbalului atunci când vine vorba de pariurile sportive este dat și de faptul că poate fi înțeles și de către începători. Nu trebuie să fii specialist ca să începi să pricepi elementele de bază care leagă acest sport de pariuri. Dar dacă totuși ai nevoie de un tutorial legat de primii pași în a paria pe fotbal, noi ți-am pregătit în rândurile de mai jos câteva explicații despre cum se formează cotele la fotbal și ce reprezintă de fapt ele.

Șansele unor echipe, exprimate prin cote

Cotele de bază la fotbal, pentru rezultatul final, exprimă șansele unei formații de a înregistra un succes. Astfel, o cotă de 1.50 pentru o victorie a unei echipe înseamnă că acea formație are o probabilitate de 66% să se impună în acel eveniment. O cotă mai mare de 2.00 la victorie pentru o formație sugerează faptul că acea echipa are șanse mai mici de 50% pentru a câștiga.


În funcție de informații actualizate (accidentări, suspendări sau alte evenimente) cota unei echipe poate suferi modificări chiar și înaintea debutului de partidă. În plus, atunci când se pariază intens pe o echipă, casele de pariuri tind să scadă cota pentru acea formație.

Avantaj casa de pariuri

Casa de pariuri nu o să iasă niciodată pe minus atunci când oferă cotele pentru pariuri. Să presupunem că dorești să mizezi pe numărul de goluri dintr-o partidă de fotbal. Ai posibilitatea să pui “peste 2,5 goluri” sau “sub 2,5 goluri”. În cazul în care șansele sunt undeva la 50% ca oricare dintre aceste pronosticuri să fie “verde” la sfârșitul partidei, nu primești cota 2.00, așa cum ar fi normal, ci o cotă undeva la 1.90. Aceasta este “marja de câștig” a casei de pariuri.

Statisticile, aliatul tău cel mai important

Atunci când vrei să pariezi pe fotbal, datele statistice vin mereu în ajutorul tău. Asta pentru că unele cote nu reprezintă mereu realitatea ce s-ar putea desfășura pe teren. O echipă care primește o cotă de 1.50 la victorie, dar care câștigă doar 55% dintre partidele atunci când are o astfel de cotă, nu este cea mai bună opțiune a ta. Așa cum am discutat mai sus, această echipă are o probabilitate de câștig de 66%. Statistic, tot ceea ce este mai jos de atât va duce la un bilanț negativ pe termen lung.


Pericolul cotelor mici

La fotbal, ca de altfel în toate spoturile, nu există un câștigător sigur înaintea startului unei partide. Indiferent că acea formație primește o cotă de 1.10, care se traduce în 91% șanse de câștig, victoria nu se obține decât la capătul celor 90 de minute de joc. Iar o cotă de 1.10 înseamnă că trebuie să fie câștigătoare în 10 cazuri din 10 pentru ca tu să nu pierzi bani. Și atunci când la pariuri vorbești de a nu pierde bani în loc de a câștiga, devine clar că nu adopți strategia corectă.

 

- Publicitate-spot_img
reporter24
reporter24
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene, site-ul Reporter24.info a crescut foarte mult şi a devenit unul dintre brandurile din Oltenia. Următorul pas în dezvoltarea iniţiativei jurnalistice regio-locale reprezintă intrarea în portofoliul agenţiei Thinkdigital, începând din luna mai 2021. Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea Teleorman şi Argeş.
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri