Connect with us

SPORT

Cartonaș roșu: E timpul să plasați un pariu live?

Publicat

în

Unul dintre trucurile care pot fi (nu este o regulă de aur) foarte profitabile atunci când plasați pariuri live este să analizați îndeaproape meciurile în care se dau cartonașe roșii. Sunt lucruri care au impact asupra meciurilor de fotbal, schimbând istoricul. Ele ridică cotele care, cu siguranță, în pariurile anterioare nu au avut o valoare atât de mare.

Atenție: Pentru a pune în aplicare acest truc trebuie să rețineți că:

-Nu este o tactică infailibilă, există întotdeauna o marjă de eroare la pariurile sportive.


-Trebuie să cunoașteți echipele, competiția sau să urmăriți jocul.

Pentru a plasa pariuri live la cea mai bună casă de pariuri, trebuie să faceți, să spunem așa, un fel de „curs”. Parcurgeți mai multe pariuri anterioare, astfel încât să fiți foarte pregătiți să vă ajustați mizei. Nu vă lăsați influențați de emoții,  care apar după un pariu câștigător.

Un cartonaș roșu mărește șansele de a vedea încă un gol. Am făcut acest exercițiu și am alcătuit o serie de indicatori care trebuie revizuiți înainte de a plasa pariul:


Au mai rămas cel puțin 25 de minute din meci. Cu cât este mai lung, cu atât mai bine. Crește mai puțin pericolul de a pierde pariul, cu excepția cazului în care meciul este destul de special din punct de vedere al volumului ofensiv al adversarilor, al unei anumite clasificări sau al unui anumit titlu.

Dacă cartonașul roșu este acordat unui jucător din echipa oaspete, mult mai bine. De obicei, gazdele își intensifică atacul și își doresc mai mult să înscrie. Este și mai atractiv dacă are loc o remiză sau dacă echipa care are toți cei 11 jucători este în dezavantaj atunci când are loc o eliminare în echipa adversă.

Când este eliminat un jucător din echipa gazdă, opriți-vă. Nu este momentul potrivit. Acum trebuie să analizați cât mai bine jocul pentru a vă da seama dacă jocul se desfășoară astfel încât se poate înscrie încă un gol.

Trebuie să vedeți dacă se joacă ofensiv. Dacă s-a șutat mult spre poartă. Trebuie să vă dați seama dacă este un meci ofensiv între două echipe cu un istoric de goluri în confruntările anterioare.

Trebuie să cunoașteți jocul. Oricât de „live” este pariul, este mai bine să aveți informații anterioare despre joc, despre echipe. Cum se joacă? A nu face asta înseamnă practic să lăsați totul la voia întâmplării.

Ar trebui să pariați că înscrie echipa care este completă? Depinde de meci și de cotă. Pentru a fi mai siguri, pariați pe goluri totale, nu pe o echipă ca atare. Evident, depinde de modul în care sunt cotele sau dacă echipa „a beneficiat” de eliminare și a profitat și de inferioritatea numerică a rivalei sale.

Atunci când există eliminări, posibilitatea de a vedea mai multe goluri crește, dar, de asemenea, analizați bine dacă echipa afectată este mai bună și știe să se descurce foarte bine în astfel de situații. Vedeți dacă jucătorii sunt capabili să facă față rezultatului, chiar și dacă unul dintre ei a fost eliminat.

Înainte de a lua decizia de a paria pe înscrierea unuia sau mai multor goluri după acordarea unui cartonaș, este mai bine să lăsați să treacă câteva minute să vedeți care este ritmul meciului.

Mulți pariorii au făcut pariuri de genul acesta, dar, în mod logic, este nevoie de mult timp. Trebuie să cunoașteți multe informații despre jucători și meciuri. Din păcate, nu toată lumea are timp să se informeze așa cum se cuvine.

Cu siguranță mulți consideră acest pariu foarte riscant și nu vor să-și pună în pericol bugetul. Nu putem să nu le dăm dreptate.  În acest articol v-am dezvăluit doar ceea ce vi se poate întâmpla dacă faceți pariuri live Prin urmare, încercați să le analizați și să vedeți dacă sunt cu adevărat la fel de profitabile precum se spune.

Există oameni cărora le plac pariurile live, dar și oameni cărora nu le plac. Oricare ar fi cazul, pentru a ajunge în punctul de a paria live este nevoie de ceva bagaj de cunoștințe și timp considerabil. Dacă vreți să pariați live trebuie să vă placă să urmăriți diverse evenimente sportive, deoarece în sfârșit pariurile sunt un hobby de care trebuie să vă bucurați. Mult succes!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

SPORT

O nouă specie de insectă găsită în România, numită după Simona Halep

Publicat

în

Cercetători ai Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca au descoperit o nouă specie de insectă, în judeţul Constanţa, căreia i-au dat numele oficial după cel al jucătoarei de tenis Simona Halep.

“Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca, prin cercetătorii de la Disciplina Parazitologie şi Boli parazitare (Facultatea de Medicină Veterinară), anunţă descoperirea unei noi specii de insectă, pe teritoriul României, în judeţul Constanţa. Noua specie a fost denumită Phlebotomus simonahalepae, în onoarea jucătoarei de tenis Simona Halep, care este născută la Constanţa”, se arată într-un comunicatul trimis luni de USAMV.

Conform sursei citate, descoperirea a avut loc în timpul unui studiu pentru monitorizarea populaţiei de vectori din România, finanţat de ECDC (Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor) şi desfăşurat în zona Canaraua Fetii din judeţul Constanţa, iar rezultatele studiului au fost publicate în luna august a acestui an în prestigioasa revistă “Parasites & Vectors”, potrivit Agerpres.


“Descrierea unei noi specii este un proces complex, de durată şi, totodată, un act de responsabilitate. Ideea denumirii speciei în onoarea Simonei Halep ne-a venit în timpul unei conferinţe chiar despre flebotomi, conferinţă care s-a desfăşurat în Galapagos. Discutam cu Cristina Pop, autoarea studiului, şi i-am sugerat această denumire, mai ales că localitatea-tip unde s-a derulat studiul se află foarte aproape de locul de naştere al jucătoarei noastre de tenis. a declarat coordonatorul studiului, prof. dr. Andrei Mihalca, de la Disciplina de Parazitologie şi Boli parazitare.

Flebotomii sunt insecte hematofage, cu răspândire pe toate continentele, dar mai abundente şi mai diverse în zonele cu climat cald. Anumite specii sunt responsabile de transmiterea unor boli grave la om şi animale, cum ar fi leishmanioza sau flebovirozele. În România, între anii 1910 şi 1970, au fost semnalate opt specii de flebotomi.

CITEȘTE ȘI: VIDEO. Consilier local, agresat de suporterii unei echipe de fotbal


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

VIDEO. Consilier local, agresat de suporterii unei echipe de fotbal

Publicat

în

Meciul dintre Unirea Dej şi Steaua Bucureşti, din Liga a doua, a încins spiritele în oraşul clujean. Camerele de supraveghere dintr-un magazin au surprins momentul în care mai mulţi suporteri ai echipei bucureştene sar sa îl bată pe un fan al echipei locale.

Pe înregistrare se vede cum membrii galeriei steliste intră în magazinul plin de clienţi, merg glonţ la bărbatul aflat la coadă, îl împing și încearcă să îl lovească. Se pare că victima, consilier local, şi agresorii se întâlniseră înainte în tribune, unde ar fi avut un schimb de replici.

Polițiștii spun ca nimeni nu a depus plângere, iar bătaușii au plătit pe loc daunele provocate in magazin. Oamenii legii s-au sesizat oricum, din oficiu, pentru tulburarea ordinii publice.


CITEŞTE ŞI: Bărbat din Filiași, acuzat de furturi comise în Franța, prins în Dolj

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

SPORT

Rolul kinetoterapiei în tratarea spondilozei

Publicat

în

Durerile cronice de spate pot fi cauzate de mai mulți factori. Unul dintre aceștia este spondiloza.

Ce este spondiloza

În primul rând, trebuie remarcat faptul că spondiloza nu este o boală în sine, ci mai degrabă o expresie generică care se referă la diferite afecțiuni care pot provoca dureri de spate.


În principal, termenul de spondiloză este folosit pentru a descrie orice degenerare a coloanei vertebrale. Această degenerare este strâns legată de uzura pe care o suferă coloana vertebrală de-a lungul anilor, motiv pentru care afectează mai mult de 85% dintre persoanele care au peste 60 de ani.

În funcție de partea afectată a spatelui, există 3 tipuri diferite de spondiloză:

 • lombară,
 • cervicală și
 • toracică.

Spondiloza lombară


Spondiloza lombară se manifestă între vertebrele L1 – L5, provocând dureri la nivelul spatelui inferior și amorțeală în zonele corpului care sunt legate de nervii care trec prin zona lombară, cum ar fi picioarele.

Spondiloza cervicală

Spondiloza cervicală apare atunci când discurile intervertebrale situate în regiunea gâtului suferă uzură. Această uzură poate provoca durere, rigiditate și chiar amorțeală la extremitățile superioare ale corpului. Este cel mai frecvent tip de spondiloză la vârstnici.

Spondiloza toracică

Spondiloza toracică este cel mai puțin frecvent tip. Afectează vertebrele situate în zona centrală a coloanei vertebrale. Fiind partea coloanei vertebrale care se flexează cel mai puțin, suferă o uzură mult mai ușoară decât regiunea cervicală și cea lombară care susțin și conferă flexibilitate coloanei vertebrale.

Cauzele spondilozei

Cauzele spondilozei provin din îmbătrânirea treptată și uzura pe care o suferă oasele coloanei vertebrale de-a lungul anilor. Principalele efecte ale degenerării sunt:

 • Uzura discurilor intervertebrale. Discurile vertebrale sunt ca niște plăcuțe mici situate între oase. Odată cu trecerea anilor, aceste discuri încep să se uzeze, determinând vertebrele să se atingă, provocând durere, imflamații și alte probleme.
 • Creșterea excesivă a osului. Pintenii osoși sunt frecvenți la vârstnici și pot pune presiune pe nervii care traversează coloana vertebrală.
 • Hernia de disc. Aceasta apare din cauza uzurii naturale a discurilor intervertebrale (în principal, este vorba de inelul fibros – partea așezată la periferia discului intervertebral). Se manifestă cel mai adesea în partea inferioară a spatelui, deși se poate manifesta și în regiunea cervicală.
 • Rigiditatea ligamentelor. De-a lungul anilor acestea tind să se întărească și să-și piardă flexibilitatea.

Simptome ale spondilozei

Simptomele caracteristice acestei afecțiuni sunt strâns legate de patologia care cauzează problema coloanei vertebrale.

În cazul spondilozei cervicale putem observa rigiditate și durere mai mari la nivelul gâtului și capului. Când vorbim despre spondiloză lombară, în schimb, apare o durere chinuitoare în partea de jos a spatelui.

Este important să consulți un medic dacă apar simptome precum:

 • amorțeală la nivelul membrelor,
 • dificultăți de mișcare,
 • amețeli și
 • pierderea controlului vezicii urinare.

Cum tratezi spondiloza cu kinetoterapie

Deoarece este o boală degenerativă, tratamentul va fi paliativ, adică vizează reducerea durerii pentru a îmbunătăți calitatea vieții pacientului. Kinetoterapia poate fi foarte utilă atunci când este utilizată ca tratament regulat sau periodic.

Kinetoterapeutul va lucra la menținerea elasticității mușchilor care înconjoară coloana vertebrală (fie în zona cervicală, toracică sau lombară) prin întinderea și masarea zonei pentru a elimina contracturile. El va lucra, de asemenea, la întărirea acestor mușchi, prin efectuarea de exerciții izometrice.

În cabinetul nostru programele de kinetoterapie sunt utilizate pentru recuperarea medicală și constau, pe lângă efectuarea unor exerciții de gimnastică medicală, într-un ansamblu de tehnici și metode aplicate în funcție de afecțiunea pe care o ai.

Programele de kinetoterapie și gimnastică medicală din Centrul LITherapy sunt individuale și special concepute avându-se în vedere particularitățile tale (constituție, vârstă, afecțiunea pe care o ai, tipul de activitate pe care o desfășori, stadiul de evoluție a afecțiunii, existența altor afecțiuni asociate).

În cadrul acestor programe vei beneficia individual de îndrumare și supraveghere de specialitate din partea unui kinetoterapeut cu experiență medicală.

Pentru programare poți suna la:

Centrul LITherapy/ Gara de Nord: 0724.434.998

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.