AcasăACTUALȘomajul tehnic nu se va mai acorda. Anunțul ministrului Budăi

Șomajul tehnic nu se va mai acorda. Anunțul ministrului Budăi

spot_img

Ministrul Muncii Marius Budăi a precizat marți ce schimbări aduce pe piața muncii ridicarea stării de alertă. Acesta susține că nu se va mai acorda șomaj tehnic, dar că rămâne în vigoare kurzarbeit.

- Publicitate -

„Ridicarea stării de alertă aduce schimbări și în domeniul gestionat de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale. Astfel, nu se va mai acorda șomaj tehnic, dar rămâne în vigoare „kurzarbeit” (OUG 132/2020) încă trei luni de la ridicarea stării de alertă”, a anunțat ministrul Muncii, potrivit Mediafax.

Marius Budăi a transmis că și valabilitatea contractelor colective de muncă se prelungește automat tot cu 90 de zile, iar părinții care au în îngrijire copii sau adulți cu handicap înscriși în sistemul de învățământ (OUG 110/2021) pot primi zile libere până la finalul anului școlar 2021-2022.


Ministrul Muncii susține că nu mai sunt obligatorii nici decalarea programului de muncă și nici telemunca, dar acesta pot fi stabilite, în continuare, cu acordul angajatorului.

De asemenea, acesta a anunțat că după ridicarea stării de alertă nu se mai pot ocupa posturi fără concurs în instituțiile de stat.

CITEȘTE ȘI: Aplicație pentru identificarea adăposturilor de protecție civilă din România


- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri