AcasăACTUALŞomaj tehnic la Alro Slatina. Sute de angajaţi afectaţi

Şomaj tehnic la Alro Slatina. Sute de angajaţi afectaţi

spot_img

Sute de angajaţi ai Alro Slatina intră în şomaj tehnic, potrivit reprezentanţilor sindicatelor, după ce mai multe secţii nu-şi mai pot desfăşura activitatea din cauza lipsei de energie.

- Publicitate -

Preşedintele Sindicatului Aluministul din cadrul Alro, Constantin Popescu, a declarat că în acest an, treptat, vor intra în şomaj tehnic până la 500 de angajaţi.

„Trimitem în şomaj tehnic, în prima fază, 200 de oameni, ajungând treptat până la 500 de angajaţi. Motivul este că nu mai avem energie pentru desfăşurarea activităţii, pentru că nu mai avem de unde să cumpărăm. Secţia de Electroliză este prima afectată, dar vor fi afectate toate, pe verticală şi orizontală. La anul, ajungem la peste 1.200 de oameni care pleacă”, a declarat Popescu.


Sindicalistul a adăugat că Vimetco a hotărât să închidă alte facilităţi de producţie pe care le are.

„Alum Tulcea se închide. De tot! Pleacă vreo 500 de angajaţi de acolo, vor rămâne vreo 100 de oameni să păzească combinatul. Se închide şi Sierra Leone. Situaţia este foarte gravă”, a conchis Popescu.

CITEŞTE ŞI: Cum va fi vremea în următoarele trei săptămâni


- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri