AcasăACTUALSoluții pentru cultivatorii de sfeclă de zahăr, după ce o fabrică importantă...

Soluții pentru cultivatorii de sfeclă de zahăr, după ce o fabrică importantă a anunțat că se va închide

spot_img

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a avut luni, o discuție în format online cu reprezentanții sectorului sfeclă de zahăr.

- Publicitate -

Dialogul cu fermierii cultivatori de sfeclă de zahăr și cu reprezentanți ai Patronatului Zahărului și ai Federației Cultivatorilor de Zahăr a avut loc în contextul deciziei Grupului Tereos, care deţine una dintre ultimele două fabrici de procesare a zahărului din sfeclă din România, de a închide fabrica situată în Luduș, județul Mureș, ce funcționează de peste 60 de ani.

Pe parcursul discuției, ministrul a transmis că situația fabricii este în atenția sa și a echipei de specialiști de la MADR, încă de când a fost anunțată intenția de a închide fabrica, la începutul anului 2022.


„Am purtat deja discuții cu omologul meu din Franța, Julien DENORMANDIE, cu privire la această problemă. Săptămâna trecută i-am trimis o scrisoare oficială ministrului francez al Agriculturii prin care i-am adresat rugămintea de a ne comunica dacă reprezentanții Grupului Tereos sunt deschiși pentru a purta un dialog constructiv. Intenția noastră este de a menține integritatea fizică a fabricii de la Luduș în vederea continuării activității de către alți potențiali investitori sau direct de către fermierii interesați”, a declarat ministrul Chesnoiu.

CITEȘTE ȘI: Băilești Retail Park, primul parc comercial din oraşul doljean, se deschide pe 31 martie

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri