AcasăACTUALŞoferi lăsaţi fără permis de poliţiştii din Olt. 95 de cazuri, în...

Şoferi lăsaţi fără permis de poliţiştii din Olt. 95 de cazuri, în doar 3 zile

spot_img

95 de şoferi din judeţul Olt au rămas fără permisul de conducere, în acest weekend, cei mai mulţi dintre ei pentru depăşirea vitezei minime legale.

- Publicitate -

Potrivit IPJ Olt, în perioada 18 – 20 martie, au fost aplicate 739 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 187.360 de lei.

Dintre acestea, 730 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, respectiv 187 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 129 pentru nefolosirea centurilor sau dispozitivelor de siguranță omologate.


De asemenea, au mai fost aplicate 34 de sancțiuni contravenționale pentru folosirea telefonului mobil la volan, 11 pentru abaterile săvârșite de bicicliști, 14 pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice (având o concentrație alcoolică mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat) și 355 alte sancțiuni.

Totodată, au fost reținute 95 de permise de conducere, dintre care 55 pentru depășirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei maxime legale admise, 14 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, cinci pentru depășire neregulamentară și 21 pentru alte abateri.

Au mai fost reținute și 26 de certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau neîndeplinirea unor obligații legale.


De asemenea, polițiștii rutieri au constatat opt infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, dintre care patru pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe (având o concentrație alcoolică mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat) și patru pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

CITEŞTE ŞI: Noul contract colectiv de muncă, semnat la CEO. Creșteri salariale pentru mineri și energeticieni

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri