AcasăLIFESlătinenii, aşteptaţi la teatru. Se apropie Festivalul "Acasă la Eugen Ionescu"

Slătinenii, aşteptaţi la teatru. Se apropie Festivalul „Acasă la Eugen Ionescu”

spot_img

Între 20 noiembrie 2022 și 1 decembrie 2022 va avea loc la Slatina cea de-a XI-a ediție a Festivalului de teatru „Acasă la Eugen Ionescu”, în organizarea Primăriei municipiului Slatina, a Asociației Culturale Center Inter Art. Centrul Internațional de Artă România și Centrului Cultural Eugen Ionescu.

Spectacole de teatru, actori de primă mână ai scenei românești, premiere teatrale, expoziție de artă plastică și artă fotografică vor fi ingredientele acestui festival dedicat marelui dramaturg cu origini slătinene, Eugen Ionescu.

CITEŞTE ŞI: Un bărbat din Olt, înjunghiat de soție după o ceartă

„Invitațiile sau, după caz, biletele la  spectacolele programate vor fi puse la dispoziția publicului la date și ore care vor fi comunicate în timp util spectatorilor slătineni”, transmit organizatorii.

Eugen Ionescu şi Slatina

Dramaturgul Eugen Ionescu s-a născut la Slatina, însă imobilul în care a venit pe lume nu mai există, în schimb a fost montată o placă pe blocul ridicat între timp

Deşi după moartea dramaturgului, în 1994, autorităţile slătinene nu au mai putut stabili o legătură aşa cum şi-ar fi dorit-o cu fiica dramaturgului, cei care l-au cunoscut vorbesc despre faptul că Eugen Ionescu şi-a recunoscut originile şi chiar a amintit, într-un interviu acordat unei reviste franceze, de „l’esprit Oltenian“.

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri