AcasăADMINISTRAŢIESlatina: Supralărgirea străzii Piteşti, de la intrarea dinspre Valea Mare, ar putea...

Slatina: Supralărgirea străzii Piteşti, de la intrarea dinspre Valea Mare, ar putea fi finalizată în primăvară | Galerie FOTO

spot_img

Lucrările de supralărgire la patru benzi a străzii Piteşti, de la intrarea în Slatina dinspre Valea Mare, sunt în desfăşurare.

Viceprimarul Slatinei Alexandru Berechet a declarat, în cadrul emisiunii „Reporter 24” că lucrările ar trebuie să fie gata, în primăvară.

CITEŞTE ŞI: Unul dintre parcurile comerciale din Slatina îşi montează panouri fotovoltaice pe acoperiş pentru reducerea costurilor cu energia

„Pe strada Piteşti există o lucrare de supralărgire a străzii la patru benzi, de la intrarea în oraş până la Lukoil. Deja lucrările pe partea dreaptă, în sensul spre Piteşti, sunt avansate, s-a turnat un strat de balast. Acum lucrăm la canalizarea pluvială. Sperăm ca, până la sfârşitul anului, să turnăm şi primul strat de asfalt, urmând ca în primăvară să continuăm lucrările cu partea stângă. Traficul rutier nu este afectat, se lucrează în afara carosabilului”, a declarat Berechet.

Valoarea investiţiei se ridică la 5.403.651,46 lei, fără TVA.

Potrivit referatului de specialitate, s-a luat hotărârea demarării acestei investiţii având în vedere că strada Pitesti asigură tranzitul prin localitate şi este prevăzută cu două benzi pe sens, până la intrarea în parcarea SC Alro SA, iar din acest punct până la ieşirea din municipiu, exista doar o banda pe sens, lucru care impiedică buna fluidizare a traficului, în condiţiile în care valorile acestuia cresc de la an la an.

Totodată, reprezentanţii municipalităţii arată că asigurarea accesului dinspre municipiu către cartierul Satul Nou este din ce în ce mai dificilă, întrucât în zona respectivă exista doar o bandă pe sens, iar numărul vehiculelor care intră şi ies din acest cartier a crescut considerabil.

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri