AcasăECONOMIESituaţie deblocată la TMK, după ce ANAF a prelungit din nou derogarea...

Situaţie deblocată la TMK, după ce ANAF a prelungit din nou derogarea de la sancţiunile împotriva firmelor ruseşti

spot_img

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a decis, joi, să prelungească derogarea societăţii TMK Artrom de la sancţiunile prevăzute pentru societăţile cu capital rusesc. Derogarea este valabilă până pe 30 iunie şi vine în aceeaşi zi în care sute de angajaţi ai societăţii protestează în faţa Guvernului.

- Publicitate -

Sindicaliştii speră ca, până la expirarea acestei prelungiri a derogării, Guvernul României să vină cu o Ordonanţă de Urgenţă, care să reglementeze situaţia societăţii care are o importantă facilitate de producţie în Slatina.

Decizia anterioară de derogare de la decizia de sancţionare a societăţilor cu capital rusesc fusese emisă de ANAF, în luna aprilie, pentru 90 de zile.


Derogarea permite societăţii să facă, printre altele, importuri şi achiziţii necesare pentru activitatea economică.

TMK Artrom avea conturile blocate ca urmare a sancţiunilor impuse Rusiei şi oamenilor de afaceri apropiaţi Kremlinului. Printre aceştia se numără patronul TMK, Dimitri Aleksandrovici Pumpianski, care între timp ar fi cedat acţiunile.

Joi, aproximativ 300 de angajaţi ai TMK Slatina au protestat, în faţa Guvernului României.


CITEŞTE ŞI: VIDEO | Angajaţii TMK Slatina au ieşit din nou în stradă. Pichet la Guvern

 

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri