AcasăACTUALSistemul sanitar al Ucrainei este distrus de război. Sute de unități medicale...

Sistemul sanitar al Ucrainei este distrus de război. Sute de unități medicale au fost lovite cu armament greu

spot_img

Mai mult de două treimi din numărul global de atacuri împotriva unităților medicale din acest an au avut loc în Ucraina.

De la începutul invaziei ruse, 445 de atacuri împotriva lucrătorilor din domeniul sănătății și a unităților medicale au fost confirmate de OMS în această țară, inclusiv atacuri asupra transportului de pacienți, de medicamente și de materiale medicale.

CITEŞTE ŞI: DOLJ: Bărbat din Craiova, reținut după ce a lovit o femeie


Cel mai adesea, acestea au fost atacuri cu armament greu, inclusiv atacuri aeriene, bombardamente sau atacuri ale artileriei. Sute de spitale, policlinici, ambulanțe și farmacii au fost avariate într-o măsură atât de mare încât acum este imposibil să fie repuse în funcțiune.

Lucrătorii ucraineni din domeniul sănătății se străduiesc să ofere o îngrijire adecvată pacienților lor, chiar dacă asta înseamnă să lucreze sub o presiune enormă și în condiții de criză.

Sursa: Zdravotnický deník, Republica Cehă 


- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri