AcasăECONOMIESindicaliştii din cadrul Alro, semnal de alarmă la "Reporter 24": În ultimele...

Sindicaliştii din cadrul Alro, semnal de alarmă la “Reporter 24”: În ultimele zile, am mai închis încă 20 de cuve

spot_img

Preşedintele Sindicatului „Aluministul” din cadrul Alro Slatina, Constantin Popescu, spune că Uzina de Aluminiu se găseşte „foarte aproape de un colaps total”.

Prezent în cadrul emisiunii „Reporter 24”, Constantin Popescu, a declarat că principala problemă este că Alro nu îşi permite să cumpere energie, la preţul actual.

„Există riscul major şi suntem foarte aproape de un colaps total al lui Alro, din cauza faptului că nu avem energie, iar energia a ajuns la 5.000 lei megawattul pentru că traderii fac speculă şi vând cu un preţ de zece ori faţă de cât au cumpărat. Noi nu putem cumpăra energie atât de scumpă, pentru că s-ar ajunge la 5.000 de dolari tona de aluminiu, excluzând alumina, forţa de muncă şi celelalte costuri de producţie. Nu se justifică să cumperi energie la asemenea preţuri ca să produci aluminiu şi să-l vinzi cu 2.400 de dolari, aşa cum se vinde la Bursa de la Londra”, a declarat Popescu.


VEZI ŞI: Emisiunea “Reporter 24” din 12 septembrie | Invitaţi – Constantin Popescu şi Andrei Voicu, Sindicatul “Aluministul”

El a adăugat că uzina mai funcţionează la doar 30 la sută.

„Multor nu le vine să creadă, dar în ultimele zile am  mai închis încă 20 de cuve. Ne aflăm la capacitate de 30 la sută din cât produceam înainte. Gândiţi-vă că am făcut demersurile necesare pentru a asigura 50 de megawaţi pe care nu-i avem şi care ne sunt necesari pentru a putea să rămânem măcar la cât avem acum şi să ne ţinem oamenii la muncă, să producă şi să putem produce şi vinde în acelaşi timp, fără niciun fel de profit, dar măcar să rămânem pe zero, nu pe minus. Dacă lucrurile nu se vor întâmpla acum, se vor întâmpla cu siguranţă, cel mai târziu în luna mai”, a mai spus sindicalistul.


 

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri