AcasăACTUALSindicaliștii cer 48 de salarii medii brute în caz de concedieri colective...

Sindicaliștii cer 48 de salarii medii brute în caz de concedieri colective la CE Oltenia

spot_img

Lideri sindicali din Federațiile Mine Energie și Univers au participat, joi, la comisia de dialog social din cadrul Ministerului Energiei. Principala temă de discuție a fost modificarea ordonanței de urgență de închidere a mineritului.

- Publicitate -

Sindicaliștii din cadrul Complexului Energetic Oltenia au înaintat o listă cu revendicări oficialilor de la Ministerul Energiei, scrie Radio Infinit.

Așa cum au anunțat, au solicitat prelungirea vieții energiei pe cărbune până în anul 2035.


În plus, vor ca minerii și energeticienii să beneficieze, în caz de concedieri colective, de câte 48 de salarii medii brute pe economie.

“Azi, în Comisia de Dialog Social din cadrul Ministerului Energiei au fost depuse, înregistrate și susținute de cele două federații, UNIVERS și FNME, solicitările pentru modificarea OUG privind decarbonizarea. Un aspect important este că programul social va fi elaborat în cadrul unui comitet interministerial, din care vor face parte cele două federații. Discuțiile vor începe în perioada imediat următoare. În urma discuțiilor purtate în cadrul Comisiei de Dialog Social, reprezentanții guvernamentali au dat dovadă de flexibilitate ceea ce ne determină să credem guvernul va da curs solicitărilor noastre”, a declarat liderul SMEO Bebe Bîrsanu.

CITEȘTE ȘI: Firma care asigură hrana pacienților Spitalului Județean Craiova, reclamată la Protecția Consumatorului și la DSV Dolj. Ce decizii a mai luat directorul unității medicale, după ce miercuri au fost probleme cu meniurile


- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri