AcasăPOLITICĂSiminica Mirea (PSD Olt), luare de poziţie privind solicitările de restricţionare a...

Siminica Mirea (PSD Olt), luare de poziţie privind solicitările de restricţionare a exporturilor de cereale

spot_img

Senatorul de Olt Siminica Mirea asigură că România nu are nevoie să restricţioneze exporturile de cereale, prezentând o siguranţă a alimentelor.

- Publicitate -

Parlamentarul oltean spune că România se poate susţine singură din puct de vedere alimentar.

„România prezintă, fără dar și poate, siguranța alimentelor! Țara noastră nu se află în situația țărilor precum Serbia, Bulgaria sau Ungaria, care au fost nevoite să restricționeze exporturile de cereale din cauza unui deficit de producție. Astfel, România produce suficient de mult pentru a satisface consumul intern. Fiind capabilă de a se susține singură din punct de vedere alimentar, nu se impune nicio măsură de restricționare”, spune Siminica Mirea.


Ea dă asigurări cu privire la rezervele de stat care au fost completate.

„Spre exemplu, grâul care asigură produse de panificație, țara noastră are capacitatea de a produce până la 11 milioane de tone, în timp ce consumul intern este de doar 4,3 milioane de tone. Rezervele de stat au fost completate, la cererea ministrului PSD, înainte de conflictul din Ucraina. Astfel, deținem resursele interne necesare pentru a completa sau suplimenta, după caz, aceste rezerve, în funcție de evoluția evenimentelor”, conchide senatorul.

CITEŞTE ŞI: INTERVIU | Cătălin Grecu, deputat PSD Olt: Viziunea noastră de guvernare nu prevede contre politice, ci soluții pentru nevoile oamenilor


 

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri