AcasăPOLITICĂSiminica Mirea (PSD Olt), lege care vizează transparentizarea recrutării în instituţiile Ministerului...

Siminica Mirea (PSD Olt), lege care vizează transparentizarea recrutării în instituţiile Ministerului de Interne

spot_img

O propunere legislativă a parlamentarilor PSD Olt, care vizează transparentizarea recrutării în instituţiile Ministerului de Interne, a fost aprobată de plenul Senatului.

CITEŞTE ŞI: Penelist, agresor sexual. Aborda minore din Organizaţia „Cercetaşii României”

Senatorul PSD Olt, Siminica Mirea, spune că proiectul de lege prevede stabilirea condițiilor recrutării, selecționării și repartizării pe posturi și unități a candidaților la concursurile de admitere în instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne, precum și a soluțiilor tehnico-organizatorice privind activitatea de mutare la cerere prin realizarea unei aplicații informatice care să asigure transparenţă și corectitudine. Actul normativ propus a fost votat în ședința de Plen a Senatului României de ieri, 10 octombrie 2022, cu 89 de voturi pentru.

„Inițiativa vine în urma prevederilor problematice regăsite în Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului, în raport cu deficitul de resursă umană, lipsa stabilității posturilor, lipsa condițiilor pentru ocuparea funcțiilor de conducere sau comandă, gestionarea ineficientă a resursei umane anterior încadrării pe post și altele.

Cred cu tărie că propunerea legislativă asigură cele enunțate mai sus, și anume transparenţă şi corectitudine, două aspecte importante fără de care M.A.I. nu poate funcționa, iar implementarea modificărilor prezente în textul actului normativ propus sunt, în mod real, necesare”, arată senatorul oltean.

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri