AcasăACTUALSilvicultorii protestează în fața Guvernului. Privatizarea pădurilor, motivul nemulțumirilor

Silvicultorii protestează în fața Guvernului. Privatizarea pădurilor, motivul nemulțumirilor

spot_img

Silvicutorii protestează în fata Guvernului, nemultumiţi de decizia privatizării pădurilor. Sindicaliştii solicită Parlamentului României să nu valideze legislaţia „care destructurează proprietatea publică din ţara noastră”.

La protestul de la Palatul Victoria sunt aşteptaţi peste 5000 de silvicultori. Aceştia cer guvernanţilor să nu privatizeze pădurile, scrie Antena 3CNN.

Jandarmii sunt în alertă şi pregătiţi să intervină, în cazul în care vor exista incidente.

„Suntem astăzi în formaţie completă, circa 5000 de colegi silvicutori adunaţi din toată ţara ne încurcă un pic vremea, dar trebuie neapărat să tragem un puternic semnal de alarmă cu privire la un proiect de lege susinut iniţiat de către Guvernul României, promovat pe repede înainte în doar cinci zile de la momentul la care a fost postat pe site-ul secretariatului general al Guvernului prin acest proiect de lege adoptat de către Guvern în data de 19 decembrie.

Se propune, practic, o reorganizare masivă a tuturor regiilor autonome ale statului român, dintre care şi Regia Naţională a pădurilor Romsilva.

CITEȘTE ȘI: Gala Laureaţilor Slatina 2023. Programul manifestărilor

„Temerea noastră este că prin acea separare pe care legea o propune a activităţilor de serviciu public de activităţile economice. Activităţile economice vor fi transformate în societăţi pe acţiuni, în societăţi pe răspundere limitată, iar Statul Român la un moment dat va vinde aceste acţiuni şi practic vom ajunge la situaţii în care pădurile ţării vor fi administrate, exploatate de către societăţi comerciale, de către SRL-uri şi vor fi cel mai probabil înstrăinate către grupuri de interese care îşi vor permite să cumpere pachete majoritare la aceste societăţi.

Este un act extraordinar, este un act de sabotaj la adresa pădurilor României. Statul Român mai deţine patrimoniu doar 46% din întreaga suprafaţă de fond forestier existentă la nivel naţional, circa 3,1 milioane de hectare, iar aceast proiect de lege pus pe repede înainte şi promovat de către Guvernul României are drept motivare o negociere în PNRR-ul şi nişte recomandări făcute de OCDE”, a transmis Silviu Geană, preşedintele sindicatelor Silva.

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri