AcasăLIFESfaturi pentru alegerea primei chitare - ghidul cumpărătorului

Sfaturi pentru alegerea primei chitare – ghidul cumpărătorului

spot_img

Piața instrumentelor muzicale abundă în prezent de tot felul de mecanisme și piese, care pentru un începător pot părea de-a dreptul insurmontabile la capitolul alegere. Important este înțelegerea faptului că un instrument muzical trebuie ales cu grijă, mai ales dacă persoana care urmează să-l utilizeze este la începutul carierei. Unul dintre cele mai populare instrumente muzicale din întreaga lume este chitara clasică. Cum să o alegi corect află dintr-un material oferit de echipa celui mai mare magazin de instrumente muzicale din Brașov – Soundstil.

Chitară acustică sau chitară clasică? Alege formatul care ți se potrivește

- Publicitate -

Chitara acustică se bucură de un interes sporit în lumea muzicală, deoarece are corzi din oțel, grație cărora sunetul produs este mult mai ferm, mai profund, mai pregnant. Gâtul acestui tip de chitară este unul mai lung, iar posibilitatea de a-i regla unghiul o face ușoară în utilizare.

Chitara clasică sau spaniolă, denumirea variază în diferite surse, este un instrument care se potrivește bine pentru începătorii care abia testează diferite fingers patternuri ritmice. Are un gât mai scurt, strune din nailon și un corp mai mic, comparativ cu cea acustică. Însă pierde la capitolul cântecelor mai complexe, cu acorduri diverse, pierzând din intensitate. Totuși, recomandarea este ca alegerea tipului de chitară pentru copii sau începători să pornească și de la scopurile acestora.


Prestabilește bugetul necesar

Ca și în orice altă sferă, și în cea muzicală calitatea instrumentului depinde de valoarea sa financiară. Cu cât chitara este mai scumpă, cu atât este mai profesionistă. Dar merită să menționăm faptul că în fiecare segment de bugete există instrumente care merită atenția utilizatorilor.

Cumpăr o chitară scumpă sau una ieftină?

            Iarăși o dilemă destul de echivocă, deoarece evident recomandarea pentru un începător e să ia un instrument cât mai bun, deoarece în acest fel va putea monitoriza procesul educațional și nu cel tehnic, de întreținere a chitarei.

Cum să decid asupra calității chitarei?

În acest caz, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să studiezi nițel nișa, încercând să vezi ce marcă sau brand îți pare mai apropiat de posibilitățile tale. Dar cel de-al doilea aspect important e să apelezi la expertiza unui cunoscător, eventual poate fi profesorul de muzică sau un impresar care selectează instrumente muzicale.


Indiferent cât de avansat sau neinițiat ești în acest domeniu, primul lucru care contează cu adevărat este calitatea indiscutabilă a instrumentului. Acesta nu trebuie să aibă defecte vizibile sau invizibile ochiului, să fie ușor de manevrat, să fie accesibilă pentru exploatare, dar cel mai important să fie cât mai aproape de sufletul celui care o va mânui cu talent.

În magazinul Soundstil găsești cele mai diverse tipuri de chitară, de la producători cu renume, la prețuri prietenoase.

Soundstil – ritmul succesului tău!

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri