AcasăACTUALServicii de tip loc de joacă în localitățile unde nu sunt creșe...

Servicii de tip loc de joacă în localitățile unde nu sunt creșe sau grădinițe suficiente

spot_img

Guvernul a aprobat, vineri, legiferarea serviciilor complementare de tip ludotecă, loc de joacă în localităţile cu locuri insuficiente în creşe sau grădiniţe, printr-o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii Educaţiei naţionale nr. 1/2011.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, sunt reglementate serviciile complementare de tip ludotecă, loc de joacă în localităţile în care nu există locuri suficiente în creşe sau grădiniţe, asigurându-se astfel un sistem unitar, incluziv şi de calitate pentru educaţia timpurie, precum şi creşterea accesului copiilor cu vârsta de până la 6 ani la aceste servicii, scrie Agerpres.


Prin actul normativ se creează şi cadrul legal care permite accesarea fondurilor europene în corelare directă cu obţinerea de rezultate în implementarea reformelor şi investiţiilor publice stabilite prin Componenta 15-Educaţie din PNRR, a explicat Guvernul.

“Se va putea realiza o conectare directă, mult mai eficientă, a învăţământului superior românesc la cerinţele pieţei muncii, corelat cu îmbunătăţirea capacităţii sistemului naţional de educaţie de a forma specialişti, printr-un mod adaptat dinamicii economice şi sociale din România. La nivelul sistemului naţional de învăţământ va fi posibilă parcurgerea unei rute complete de învăţământ dual din preuniversitar până la nivel universitar”, se arată în comunicat.

Conform acestuia, prin adoptarea acestei ordonanţe de urgenţă România îndeplineşte încă două jaloane din PNRR.


CITEȘTE ȘI: Tichete în valoare de 2.000 de lei pentru mamele și bebelușii din familii vulnerabile

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri