AcasăRECOMANDATESerialul HBO "The Last of Us" din perspectivă științifică. Ce vietăţi sunt...

Serialul HBO „The Last of Us” din perspectivă științifică. Ce vietăţi sunt transformate de ciuperci în zombi

spot_img

Filmul este înspăimântător, mai ales că ciuperca ce i-a inspirat pe creatorii jocului și apoi ai serialului TV „The Last of Us” există cu adevărat.

Aceasta se numește Ophiocordyceps unilateralis și aparține familiei coryneaceae. Ea nu amenință oamenii, ci atacă furnicile și le poate transforma în zombi.

CRAIOVA: În ce zone din oraș se vor vinde mărțișoare. 270 de comercianți au primit deja acorduri

Sporii acestei ciuperci atacă sistemul nervos al furnicii, iar ciuperca preia controlul asupra comportamentului acesteia. O obligă să se cațere pe o crenguță și apoi o mănâncă din interior spre exterior.

Furnica moare, dar cadavrul este ferm atașat de plantă. Ciuperca se dezvoltă, străpunge capul și eliberează spori, care cad pe sol și infectează alte furnici.

Dr. David Hughes de la Universitatea de Stat din Pennsylvania a studiat comportamentul furnicilor infectate cu ciuperca. El a descoperit că, în funcție de climă, ciuperca își controlează prada în mod diferit.

În regiunile tropicale, furnicile zombi se atașează de frunze, iar în regiunile temperate de crengi. Este foarte logic. În climatele temperate, copacii își pierd frunzele, astfel că toamna și iarna, ciuperca nu poate ataca mai multe furnici.

Sursă: Newsweek, Polonia

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri