AcasăACTUALŞeful Poliţiei Slatina, despre şoferii drogaţi la volan: Aparatul drugtest îl folosim...

Şeful Poliţiei Slatina, despre şoferii drogaţi la volan: Aparatul drugtest îl folosim în fiecare zi, pe fiecare schimb

spot_img

Şeful Poliţiei Slatina, Mihai Mihalache, spune că aparatul Drugtest aflat în dotarea poliţiştilor este folosit „în fiecare zi, pe fiecare schimb”.

Mihalache a explicat, în cadrul emisiunii „Reporter 24”, că utilizarea acestui tip de aparate, care detectează dacă şoferii au consumat substanţe psihoactive, s-a intensificat după un festival de muzică rave.

„În judeţul Olt există două aparate drugtest. Unul este repartizat la Serviciul Rutier şi celălalt la Poliţia municipiului Slatina. La Slatina, îl folosim în fiecare zi. Avem şi o grilă de raportare. După evenimentul nefericit de la Saga Festival, s-a pus mare accent pe folosirea acestor aparate drugtest şi chiar în zilele următoare am avut două constatări pozitive. Aparatul depistează o serie de substanţe cu efect psihoactiv: cocaină, opium, amfetamină, metadină, ketamină. După care există procedura de recoltare de probe biologice, exact ca la alcool”, a declarat Mihalache.

Acesta a adăugat că sunt testaţi şoferii care „au simptome” că ar fi consumat droguri.

„Îl folosim în fiecare zi, pe fiecare schimb. Au dispoziţie din partea mea să folosească aparatul drugtest, oriunde. Evindent că nu putem testa toţi conducătorii auto, ci doar pe cei care prezintă simptome. Şi colegii mei au un miros „mai fin”. Infracţiunea este destul de gravă, pedeapsa este de până la şapte ani”, a mai spus şeful Poliţiei Slatina.

CITEŞTE ŞI: Poliţiştii rutieri intră pe uliţele din localităţile limitrofe Slatinei. Ce spune şeful Poliţiei Municipale despre autospeciala „DSB”

 

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri