AcasăACTUALŞefii de la stat îşi cumpără telefoane scumpe. Înghesuială la Iphone 14

Şefii de la stat îşi cumpără telefoane scumpe. Înghesuială la Iphone 14

spot_img

Nici nu a apucat bine compania Apple să lanseze ultimul său Iphone, că mai multe instituții de stat au și lansat proceduri de achiziție.

Apple a lansat, în septembrie, noua sa gamă de telefoane: iPhone 14, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Max şi iPhone 14 Pro Max. Prețurile de achiziție pornesc, în România, de la 4.500 de lei, pentru modelul cel mai ieftin, și ajung la 10.000 de lei pentru varianta de top, 14 Pro Max.

CITEŞTE ŞI: Spanac contaminat cu Hepatita A, retras dintr-un mare lanț de magazine. Avertismentul ANSVSA

Prețurile consistente pentru un telefon nu a împiedicat conducerile mai multor instituții de stat, inclusiv un spital dintr-un oraș mic, să și le dorească.

Telefoane de 7.000 de euro la Autoritatea Navală Română

Pe 26 octombrie, Autoritatea Navală Română cumpărat două iPhone 14 Pro 5G, 128GB, Space Black, și trei iPhone 14 Pro Max 5G, 128GB, Space Black, potrivit monitorizării făcute de Banii noștri.

Costurile totale pentru această achiziție: 7.000 de euro!

Nici Serviciul de Telecomunicaţii Speciale nu a avut rețineri să cumpere un iPhone 14 Pro, 1TB, 5G, Space Black, la prețul de 9.5000 de lei.

Prima instituție de stat care a lansat o procedură de achiziție pentru un iPhone 14 a fost Spitalul Municipal Câmpina, pe 15 octombrie. După ce informația a fost făcută publică de către Banii noștri și preluată de presă, managerul Călin Tiu a decis să returneze aparatul.

În apărarea sa, directorul a susținut că telefonul ar fi fost „de la resigilate” și ar fi costat doar „5.000 de lei”. Unitatea sanitară pe care o conduce cere bani pentru tratamentul pacienților și plata facturilor și a trecut pandemia cu ajutorul donațiilor și al sponsorizărilor. Achiziția e imorală și arată o lipsă totală de viziune managerială, a declarat la Digi24 reprezentantul asociației pacienților.

Articolul complet, în PRESShub

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri