AcasăADMINISTRAŢIESe înfiinţează Zona Metropolitană Caracal. Ce localităţi o constituie şi care sunt...

Se înfiinţează Zona Metropolitană Caracal. Ce localităţi o constituie şi care sunt primele investiţii atrase

spot_img

Municipiul Caracal îşi face zonă metropolitană, alături de alte şapte localităţi învecinate, iar noua entitate a reuşit deja să atragă primele fonduri europene, din PNRR, pentru proiecte care vizează toate localităţile componente.

Primarul municipiului Caracal, Ion Doldurea, a declarat că primul proiect ce vizează toate localităţile din zona metropolitană se referă la crearea unui sistem de transport în comun cu 14 autobuze. Proiectul este finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

CITEŞTE ŞI: Se răcește vremea în următoarea perioadă. Temperaturile scad până la 10 grade și va ploua în majoritatea regiunilor

„Avem un proiect pe PNRR, care se referă la transport local. Proiectul a fost depus în vederea obţinerii finanţării. Are o valoare de vreo 14 milioane de euro: 14 autobuze. Mai este un mic proiect, legat de acesta, se numeşte „E-ticket”, tot pe PNRR. Totul este fără nicio contribuţie din partea noastră, sperăm să putem să-l luăm.  Este deja depus. Suntem în cărţi”, a declarat primarul Doldurea.

Zona Metropolitană Caracal, la tribunal

Solicitarea pentru înfiinţarea Zonei Metropolitane Caracal este deja pe rolul Tribunalului Olt, potrivit primarului Doldurea. Pe lângă Caracal, din zona metropolitană vor face parte Redea, Drăghiceni, Cezieni, Dobrosloveni, Fărcaşele, Stoeneşti şi Deveselu.

„Pentru că s-a modificat legislaţia în privinţa zonelor metropolitane, şi noi, ca municipiu, aveam voie să facem zona metropolitană cu localităţile limitrofe. Atunci, împreună cu primarii din localităţile respective, am avut mai multe întâlniri, şi ei sunt de acord, pentru că poţi să faci proiecte în comun, iar acesta este primul. Deja este la tribunal solicitarea pentru crearea zonei metropolitane. Noi suntem cu un pas în faţă, ca de obieci. Împreună cu Redea, Drăghiceni, Cezieni, Dobrosloveni, Fărcaşele, Stoeneşti şi Deveselu, deci şapte localităţi care au puncte comune cu Caracalul, am făcut deja această asociere şi această zonă metropolitană”, a mai declarat Ion Doldurea.

Zona Metropolitană reprezintă o formă juridică de asociere între localităţi care permite implementarea unor proiecte comune de dezvoltare şi accesarea de fonduri europene.

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri