AcasăACTUALSchimbări anunțate la Examenul de Bacalaureat. Noutăți pentru liceele cu profil tehnologic...

Schimbări anunțate la Examenul de Bacalaureat. Noutăți pentru liceele cu profil tehnologic și introducerea unei probe complementare

spot_img

Ministrul Ligia Deca a anunțat că, prin noile legi ale Educației, vor fi introduse Bacalaureatul tehnologic și o nouă probă de competențe. 

„Examenul de Bacalureat se pliază pe fiecare profil, deci vom avea Bacul tehnologic, pe care liceele tehnologice îl propun și îl așteaptă de multă vreme”, a spus ministrul Educației.

Ligia Deca a anunțat că vor rămâne două probe de competențe lingvistice, limbă străină 1, limbă străină 2, „tocmai pentru a crește potențialul de angajare și adecvarea absolvenților pentru societatea viitorului”.

Ministrul a anunțat introducerea unei noi probe de competențe.

„Ce avem în plus față de formula de acum este o probă așa-zis complementară, de competențe de bază”, a completat ministrul.

Aceasta probă va fi de Matematică sau Științe ale naturii ori de Istorie, Logică, Filosofie, Psihologie.

La această probă, notarea se va face pe sistem admis/respins.

„În sesiunile de vară/toamnă, elevii vor avea mai puține discipline de examen, pentru că probele de competențe limngvistice pentru limba1, limba 2, probele de competențe digitale și proba de competență complementară se vor putea da încă din timpul anului școlar”, a mai anunțat Ligia Deca.

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri