AcasăACTUALScandalul Bâstroe se mută în Delta Dunării. Experții Comisiei Europene cer lămuriri...

Scandalul Bâstroe se mută în Delta Dunării. Experții Comisiei Europene cer lămuriri părții române

spot_img

Scandalul Canalului Bâstroe a adus o echipă a Comisiei Europene în România, unde sunt prezenți și reprezentanți ai Ucrainei. După ce, luni, oficialii europeni au avut discuții cu partea română, azi, analiza se mută în Delta Dunării, conform Antena3 CNN.

Oficialii Comisiei Europene au venit, luni, în România, pentru a obține lămuriri în scandalul Bâstroe. Experții români și ucraineni au stabilit că partea română trebuie să explice clar planul de măsurători și motivele. Virgil Munteanu, fostul guvernator al Deltei Dunării, a explicat care ar fi consecințele unei dragări pe  canalul Bâstroe.

Potrivit acestuia, lucrările hidrotehnice de mare anvergură ar crea un dezechilibru în Delta Dunării, din toate punctele de vedere.

„Din punctul meu de vedere, acest canal este perfect funcțional, începând cu data de 17 februarie 2023, când a fost emis de către ministerul Infrastructurii din Ucraina, avizul pentru navigatori. Se menționează foarte clar în document că navele până la 6,5 metri pot intra. Acest aviz este extrem de important, pentru că o navă, dacă intră pe canal și eșuează, pentru că apa e prea mică, se blochează canalul ăla. Noi am avut Sulina blocat 13 ani. Din păcate, studii științifice, pe date colectate de-a lungul anilor, nu s-au făcut. Ceea ce a condus numai la estimări sau anticipări. Ceea ce toată lumea este de acord este că, prin aceste lucrări hidrotehnice de mari anvergură, se crează un dezechilibru”, a declarat Virgil Munteanu, citat de capital.ro.

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri