AcasăACTUALȘase sate din România s-au înscris în competiția Best Tourism Villages. Două...

Șase sate din România s-au înscris în competiția Best Tourism Villages. Două sunt din Oltenia

spot_img

Șase localități din România s-au înscris în competiția Best Tourism Villages, o inițiativă a Organizației Mondiale a Turismului, a anunțat miercuri Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului (MAT). Unul dintre sate este din Mehedinți și altul din județul Vâlcea. 

- Publicitate -

Potrivit unui comunicat al MAT, este vorba despre Biertan (județul Sibiu), Ciocănești (județul Suceava), Costești (județul Vâlcea), Eibenthal (judetul Mehedinți), Rășinari (județul Sibiu) și Râu Sadului (județul Sibiu).

„România se poziționează foarte bine la nivel internațional, din punct de vedere al turismului rural, respectiv al agroturismului! Tradițiile noastre, meșteșugurile populare, precum și diferitele obiceiuri gastronomice și de trai sunt elemente definitorii pentru o experiență de vacanță cu adevărat autentică. Prin urmare, am încredere că localitățile înscrise în cadrul competiției Best Tourism Villages, organizată de către Organiziația Mondială a Turismului, se vor bucura de succes”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului și Turismului.


În prima etapă a concursului, candidaturile au fost evaluate de către specialiștii MAT, pe baza informațiilor transmise de aplicanți. Au fost luate în considerare criteriile de eligibilitate și de selecție, conform ghidului oferit de OMT, precum și fotografiile și videoclipurile de prezentare a destinațiilor, atașate înscrierilor. Ulterior, au fost demarate verificările pe teren, în vederea stabilirii conformității datelor transmise. În încheierea procesului, va fi stabilit un punctaj pentru fiecare sat care a intrat în competiție.

Primele trei sate din punct de vedere al punctajelor obținute vor fi propunerile României pentru concursul derulat de OMT, calificându-se astfel în etapa desfășurată la nivel mondial. Mai departe, cele care vor fi desemnate Best Tourism Villages vor deveni membre ale unei rețele care facilitează schimbul de informații, experiențe și de bune practici. Rețeaua include, de asemenea, experți, parteneri publici și privați din domeniul promovării turismului pentru dezvoltare rurală.

Satele care nu vor îndeplini criteriile pentru a fi desemnate Best Tourism Villages vor putea fi incluse în Programul Upgrade, prin intermediul căruia vor beneficia de suport din partea OMT și a partenerilor pentru îmbunătățirea domeniilor de activitate, conform rezultatelor evaluării.


Toate cele șase sate înscrise în concurs, cu scopul promovării acestora, vor fi parte integrantă a unei rute cultural turistice, dezvoltată la nivel național de către MAT.

CITEȘTE ȘI: Patru handbaliste ale CSM Slatina, în lotul României la CM U20 care începe astăzi

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri