AcasăADMINISTRAŢIES-a semnat contractul cu finanţare europeană pentru extinderea şi reabilitarea reţelelor de...

S-a semnat contractul cu finanţare europeană pentru extinderea şi reabilitarea reţelelor de apă şi canal din Caracal. Lucrările încep în 2022

spot_img

Compania de Apă Olt a atribuit al 20-lea contract de lucrări din cele 26, din cadrul proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt, în perioada 2014-2020” și va demara, în anul 2022, lucrările de extindere și reabilitare a rețelelor de apă și canalizare din municipiul Caracal.

Potrivit unui comunicat remis de Companie, în cadrul contractului de lucrări „Extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă și apă uzată inclusiv surse de apă existente în aglomerarea Caracal” se vor realiza următoarele investiții:

Reabilitare rețea apă -53,003 km ;

Extindere rețea apă – 7,443  km ;

Reabilitare rețea canalizare – 13,66  km ;

Extindere rețea de canalizare – 18,26km ;

Construcția a 8 stații de pompare apă uzată ;

Conducta refulare -3,85 km ;

Reabilitarea a 58 de puțuri.

Valoarea contractului este de 109.345.075,00 lei fara T.V.A., din care, conform schemei de finantare, 85% reprezinta finanțare nerambursabila de la Uniunea Europeană, 135 constituie co-finanțare natională (buget de stat) și 2% constituie co-finanțare  locală (buget local).

Contractul de lucrări a fost atribuit în urma unei licitații publice deschise, cu respectarea prevederilor legislatiei românesti în domeniu, operatorului economic Asocierea STYH A&A S.R.L.(LIDER DE ASOCIERE), ELECTRO-ALFA INTERNATIONAL S.R.L., RESCOMT S.R.L.

„Acesta este cel de-al doilea contract de lucrări pentru municipiul Caracal, din cadrul proiectului ”Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt, în perioada 2014-2020”. Cele mai multe fonduri din acest proiect au fost direcționate către municipiul Caracal deoarece infrastructura de apă și canalizare este foarte veche și este necesară modernizarea și extinderea ei. Compania de Apă Olt contribuie astfel la dezvoltarea municipiului Caracal, oferindu-le cetățenilor apă de o mai bună calitate și îmbunătățind standardele de viață. Investim azi pentru municipiul Caracal de mâine”, a afirmat Cătălin Uşurelu, directorul general al CAO.

Municipiului Caracal i-au mai fost alocați aproximativ 36 de miloane de lei, fonduri europene, în cadrul primului contract de lucrări „Reabilitare Sistem de tratare apă în aglomerarea Caracal”.

CITEŞTE ŞI: Preşedintele CJ Olt, încrezător în bugetul din 2022: Continuăm investiţiile începute

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri