AcasăACTUALRusia amenință din nou cu armele nucleare. Mircea Geoană: „NATO este pregătită...

Rusia amenință din nou cu armele nucleare. Mircea Geoană: „NATO este pregătită să răspundă proporțional”

spot_img

Menținerea în alertă a arsenalului rusesc este o prioritate pentru Rusia, a spus ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu. Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a declarat că alianța va riposta proporțional la orice tip de atac neconvențional al Rusiei în Ucraina.

- Publicitate -

După ce Rusia a amenințat din nou cu armele nucleare, răspunsul liderilor NATO a fost pe măsură.

NATO este o alianță defensivă, dar este și o alianță nucleară. Facem o distincție clară între obligația noastră sacrosanctă de a ne apăra aliații, un miliard de oameni din 30 de țări, de orice amenințare care vine din orice direcție și orice domeniu și, în același timp, NATO este o alianță majoră de descurajare.


Deci, considerăm și vedem că Rusia nu are nicio intenție să provoace sau să ducă un război împotriva NATO, dar bineînțeles că dacă vor folosi arme chimice sau alt tip de sisteme sofisticate asupra Ucrainei, vom fi forțați să luăm măsuri adecvate.

Nu mă aflu în poziția în care să spun exact ce vom face, dar pot garanta că NATO este pregătită să răspundă proporțional situației care ar putea apărea.

Sperăm să nu se întâmple și sperăm că domnul Putin nu va continua să meargă pe calea crimelor de război și să producă și mai multă devastare împotriva unei națiuni suverane”, a declarat Mircea Geoană, potrivit Antena3.


CITEȘTE ȘI: Război în Ucraina, ziua 32 | Forțele ucrainene au recucerit localități în apropiere de Mariupol

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri