AcasăRECOMANDATERujeola ar fi trebuit să fie eradicată, însă nu este

Rujeola ar fi trebuit să fie eradicată, însă nu este

spot_img

 În Republica Cehă scepticismul față de vaccinare a început să crească cu câțiva ani înainte de pandemie – și a vizat în principal rujeola. Această boală ar trebui eradicată și aproape că așa stăteau lucrurile.

Din păcate, nu doar această țară s-a confruntat cu scăderea ratei de vaccinare. În 2019, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a retras oficial Republicii Cehe statutul de țară în care rujeola a fost eradicată.

În 2017 în Republica Cehă rata de vaccinare cu două doze de vaccin împotriva rujeolei, așa-numitul vaccin ROR, a fost în medie de 83,5% raportat la populația întregii țări, iar în Praga – de numai 71,3%. Rata minimă de vaccinare necesară pentru atingerea imunității de grup este de 95%.

Rujeola nu este o boală ușoară. „Cea mai gravă formă a bolii, asociată cu decesele, se întâlnește la copiii cu vârsta sub cinci ani și la persoanele imunodeficiente – la copiii cu malnutriție, în special la cei cu lipsă de vitamina A sau la copiii slăbiți de infecția HIV/SIDA sau de alte boli”, afirmă epidemiologul Monika Liptáková de la Institutul Național de Sănătate Publică.

Principalele motive care au determinat revenirea rujeolei au fost două în fapt: introducerea bolii din afara granițelor și slăbirea imunității sau vaccinarea incompletă. Potrivit experților, faptul că diferite grupuri de Facebook și site-uri web despre conspirații au dus o campanie activă împotriva vaccinării – chiar înainte de începerea pandemiei – a avut o influență.

  Sursa: Hlídací Pes, Republica Cehă

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri