AcasăPOLITICĂRomânia TV își cere scuze că a invitat în studio o politiciană...

România TV își cere scuze că a invitat în studio o politiciană putinistă controversată

spot_img

România TV, televiziunea fondată de fugarul Sebastian Ghiță, a dat publicității un comunicat în care își cere scuze că a invitat-o în emisiunea „Punctul culminant”, realizată de Victor Ciutacu, pe Marina Tauber, membră a partidului finanțat în Republica Moldova de un alt fugar.

Partidul Șor este fondat de Ilan Șor, fost primar din Bălți, condamnat în 2017 pentru „furtul secolului”, o fraudă de 1 miliard de dolari de la trei bănci moldovenești în 2014. Curtea Constituțională din Republica Moldova analizează scoaterea în afara legii a acestui partid, din care face parte și Marina Tauber, pentru că s-a dovedit că este finanțat masiv din Rusia.

Reacția RTV vine după ce un deputat și mai multe voci ale societății civile au cerut interzicerea postului, care face propagandă putinistă pe față, de un an de zile, de când Rusia a invadat militar Ucraina.

România TV a transmis, în comunicatul publicat pe site-ul postului, că „nu a fost și nu va fi o platformă unde ideile putiniste să poată fi expuse, nu împărtășește idei antidemocratice și destabilizatoare, iar pe viitor vor fi aplicate criterii mult mai stricte în selectarea invitaților și în ceea ce privește toleranța moderatorilor față de anumiți invitați și ideile lor”.

Marina Tauber, care este vicepreședinte și deputat al partidului pro-rus Șor, a fost invitată în emisiunea de la România TV în ziua în care ea a organizat un nou protest împotriva conducerii pro-occidentale a Republicii Moldova, protest la care mai mulți participanți au vrut să pătrundă în clădirile guvernamentale.

continuarea, în PRESShub

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri