AcasăECONOMIERomânia cere Comisiei Europene renegocierea PNRR. Vor putea fi finanţate irigaţiile şi...

România cere Comisiei Europene renegocierea PNRR. Vor putea fi finanţate irigaţiile şi exploatarea gazelor din Marea Neagră

spot_img

Liderii coaliției de guvernare au decis într-o ședință desfășurată vineri să ceară Comisiei Europene renegocierea programului național de reziliență (PNRR), un program de 29,2 miliarde euro care trebuie absorbiți până la finalul anului 2025.

- Publicitate -

”Este un context regional dificil, în care se prefigurează o criză alimentară și una energetică, așa că România va încerca să atragă fonduri din PNRR pe aceste zone”, a declarat pentru G4Media Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL.

Principalele direcții pentru rediscutarea PNRR vor fi: proiecte de irigații, proiecte energetice, granturi pentru recapitalizarea firmelor și refacerea listei spitalelor modernizate.


Orizontul de timp pentru renegocierea PNRR este finalul lunii iulie. Ar însemna că guvernul are la dispoziție aproximativ două luni pentru a convinge atât Comisia Europeană, cât și statele membre, dat fiind că o refacere a PNRR trebuie aprobată și de Consiliul UE (reprezentanții statelor membre) cu unanimitate.

PSD, PNL și UDMR au convenit să încerce să convingă Comisia Europeană că în contextul regional complicat, luând în calcul politica de securitate alimentară a UE, să accepte repoziționarea unor capitole din PNRR pentru a reuși să introducă investițiile în irigații.

Reamintim că executivul european a respins proiectele de irigații din cauză că proiectele propuse inițial de guvern erau fie supra-consumatoare de energie, fie intens poluatoare, titrează G4 MEDIA.


CITEŞTE ŞI: Fostul primar din Vitomirești (Olt) și doi oameni de afaceri olteni trebuie să plătească 100.000 cauțiune pentru a scăpa de arest

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri