AcasăEDUCAŢIERevoltător! „Set cadou pentru profesoare” în valoare de 236 de lei, asociat...

Revoltător! „Set cadou pentru profesoare” în valoare de 236 de lei, asociat cu numele unui cadru didactic

spot_img

​După ce un părinte a remarcat faptul că un magazin online a scos la vânzare un „set cadou pentru profesoare” în valoare de 236 de lei, asociat chiar cu numele unui cadru didactic, s-a ridicat pe internet discuția dacă practica în sine este una morală în educația românească. HotNews.ro a vrut să afle și perspectiva asupra acestui subiect a profesoarei criticate, dar și a altor cadre didactice.

Cadourile pe care părinții le oferă profesorilor de sărbători, zile de naștere sau la sfârșit de an școlar nu sunt un lucru tocmai nou. Țin minte și-acum când strângeam bani în clasele primare pentru asta și cât de uzual era acest lucru, fapt care m-a făcut să nu chestionez prea tare practica decât după foarte mult timp.

CITEŞTE ŞI: Acord în domeniul energiei verzi, semnat la Bucureşti de premierii din România, Georgia, Ungaria, dar şi de preşedintele din Azerbaidjan

Discuția legată de darurile primite de cadrele didactice a apărut zilele acestea după ce Andra Berceanu, director executiv al Federației Părinților și Aparținătorilor Legali (FePal), a arătat într-o postare pe pagina sa de Facebook că un magazin online vinde un „Set cadou pentru profesoare” la prețul de 236 lei.

Cadoul este asociat chiar cu numele unui cadru didactic. Este vorba despre Claudia Chiru, profesor pentru învățământul primar și fondator al Saga Kid, un after-school din Titan.

Criticile care au început să apară din partea părinților erau legate de prețul ridicat al acestui pachet, felul în care sunt descrise persoanele cărora le este adresat acest produs, mai exact „pentru profesoare pretențioase și elegante”, dar și practica în sine, aceea de a primi cadouri de la copii.

Am vrut să vedem unde tragem linie între un simplu gest simbolic și mită și cum pot profesorii să pună punct acestui obicei al părinților de a cumpăra cadouri exorbitante pentru a-și arăta recunoștința.

Pentru a vedea și ce înseamnă asocierea unui cadru didactic cu un astfel de produs și cum afectează asta etica profesională, am luat legătura cu un dascăl cunoscut din România, și anume Doru Căstăian, profesor de științe socio-umane în Galați la Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin”.

articolul complet, la Hotnews

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri