Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primarul Slatinei, detalii despre reabilitarea tronsonului Piteşti-Oituz-Brâncoveanu: „Sper ca până la iarnă să fie gata cele patru benzi ale străzii Pitești, până la Hanul Cireașov”

Publicat

în

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a declarat, luni seara, în cadrul emisiunii „Reporter 24” de la Olt Tv că lucrările de reabilitare de la strada Piteşti, la intrarea în municipiu dinspre Valea Mare, vor fi finalizate, până la venirea sezonului rece. De anul viitor, vor începe lucările la Varianta Oituz.

Edilul a explicat că administrația pe care o conduce a decis la lucrările „celui mai mare proiect de infrastructură al nostru” să se facă pe bani proprii după ce nu a putut fi identificată o altă sursă de finanțare și după ce oamenii au cerut socoteală administrației pentru infrastructura actuală, extrem de uzată.

„Este cel mai mare proiect de infrastructură al nostru, de până acum. Pentru că nimeni nu a demarat lucrări să reparăm o dată pentru totdeauna acastă centură a Slatinei. Ea a ținut ceva timp. De patru ani de zile, de când suntem tot am încercat să găsit o modalitate de finanțare a acestei mari probleme. Nu am găsit-o, nici în Guvernul PSD, și nici în Guvernul PNL – mai ales. Am luat decizia să o facem pe banii noștri pentru că din ce în ce mai mulți slătineni veneau și ne spuneau să facem ceva acolo. 95% din traficul pe care îl preia această centură, să zic, a noastră este un trafic extern, nu e traficul nostru, al celor din Slatina. Dar, pe măsură ce orașul s-a aglomerat, pe măsură ce nivelul nostru de trai a crescut – trebuie s-o recunoaștem și să fim mândri de treaba asta -, numărul autoturismelor a crescut și el și am luat decis să facem acest proiect. A durat cam un an procedura de licitație, proiectul a fost adjudecat unui consorțiu de două firme și am început lucrările în toamna trecută”, a spus primarul Slatinei.


A durat câteva luni în care lucrările au fost sistate, și nu doar iarna a pus piedică, ci și pandemia de coronavirus. Acum însă se lucrează într-un ritm alert, atât pe strada Pitești, cât și pe bulevardul Sfântul Constantin Brâncoveanu.

„A venit iarna, lucrările au fost suspendate, apoi a venit pandemia de coronavirus, starea de urgență, lucrările au fost din nou suspendate pe toate această perioadă pentru că cei doi constructori și-au trimis oamenii acasă și nu aveau cu cine lucra. Iar acum se lucrează pe ambele intrări”, a precizat Emil Moț.

Edilul a dat detalii și despre complexitatea lucrărilor care, o dată finalizate, infrastructura ar trebui să reziste cel puțin 10 ani, dar și despre etapele de finalizare.


„Este o lucrare de infrastructură deosebită, spectaculoasă; săpătura este de 90 de centimetri, se schimbă tot ce înseamnă canalizare, cabluri de curent. Deci, se schimbă chiar toată infrastructura, pentru că, o dată ce vii și sapi și pui aproape un metru de strat, cel puțin 10 ani nu mai sapă nimeni acolo. Vom veni apoi cu trei straturi de asfalt, un strat de uzură MASF, adică un strat pentru traficul greu. Din punctul nostru de vedere este cea mai bună soluție. Tuturor slătinenilor le cerem scuze pentru disconfort, dar asta este situația: ca să putem conduce bine mai târziu, trebuie să suferim un pic acum. Probabil că în două săptămâni turnăm asfaltul pe primele două benzi, după care ne mutăm pe banda cealaltă. Asta e strada Pitești, unde, după ce facem și partea a doua, până la Dedeman, mergem spre Hanul Cireașov, deci până spre Oituz.

Sper ca până la iarnă să fie gata cele patru benzi ale străzii Pitești, până la Hanul Cireașov. După ce trece iarna, intrăm în Varianta Oituz. Acolo nu am putut intra încă pentru că avem de făcut niște exproprieri, iar cu exproprierile este cel mai greu, pentru că omul trebuie sau nu trebuie să fie de acord, vrea vânzare sau nu, pentru că prețul i se pare prea mic. Am încercat să ne înțelegem amiabil cu proprietarii de terenuri; cu unii ne-am înțeles, cu alții nu. Așa că a trebuit să ajungem la varianta exproprierii, singura prin care noi putem lua acele terenuri pentru demararea lucrărilor. Lucrarea nu se face efectiv pe stradă, ci și pe acel mal, sub care există niște izvoare care trebuie captate, apoi totul trebuie întărit – se fac foraje, injecții cu beton, ca totul să suporte traficul greu. Le promit slătinenilor că cel puțin 10 ani nu vom mai avea probleme acolo, indiferent ce fel de camioane trec pe acolo.

Ajungem la partea a treia a proiectului, refacerea bulevardului Sfântul Constantin Brâncoveanu. Am început lucrările și acolo și, cum este o zonă mai mică, lucrările se vor termina mai repede. Din ce am vorbit eu cu constructorul, în două luni va fi totul gata”, a explicat edilul.

Proiectul prevede și realizarea de trotuare, iar spațiile verzi vor fi, și ele, reabilitate, chiar dacă acest lucru nu este prevăzut în proiect.

„Nu a fost prinsă în proiect reabilitarea spațiilor verzi, dar lucrăm în paralel cu oamenii noștri de la Dezvoltare Urbană, care pun conducte de apă pentru a uda iarba și a reface spațiile verzi. Deci se merge cu totul, pentru că aspectul celor două intrări va fi și cartea noastră de vizită, a slătinenilor. Vor fi două intrări, din punctul meu de vedere, europene”, a concluzionat Emil Moț.

Print Friendly, PDF & Email

ADMINISTRAŢIE

În ce stadiu sunt lucrările pe primul tronson al Drumului Expres Craiova-Pitești

Publicat

în

Lucrările la primul tronson al drumului expres Craiova-Pitești, cel din județul Dolj, au ajuns la 38%, un stadiu bun având șantierele pentru care au fost emise autorizațiile, anul trecut. 

Potrivit prefectului județului Dolj, Nicușor Roșca, pentru ca lucrurile să nu fie scăpate de sub control, cum s-a mai întâmplat în trecut, este nevoie ca firma de construcții să continue în ritmul din prezent, cu mobilizare de muncitori și utilaje.

„În șantier se lucrează, am observat că acolo unde au fost emise autorizațiile anul trecut, stadiul este avansat. Mereu este nevoie însă de mobilizare, atât de oameni, cât și de utilaje în teren pentru ca lucrările să continue în cel mai bun ritm. Avem deja o execuție de 38 la sută din drum și voi inspecta periodic șantierul pentru a mă asigura că primul strat de covor asfaltic să fie turnat în grafic sau chiar mai devreme”, a declarat prefectul județului Dolj.

La vizita de lucru din luna august, anul acesta, prefectul a menționat că aproximativ 31% din lucrare era gata, semn că s-a mai făcut un pas.


Tronsonul 1 Craiova – Balș al DX 12 Craiova – Pitești se întinde pe o lungime de 17,7 km, valoarea acestuia fiind de 358 milioane lei (fără TVA).

Contractul de execuție a fost semnat în decembrie 2018, iar lucrările au fost începute parțial la finalul anului 2019.

Drumul expres Craiova – Pitești are o lungime totală de 121 de km, prevede câte două benzi pe sens de câte 3,5 metri lățime fiecare, fără bandă de urgență, acostamente de câte 1,5m pe fiecare parte și o bandă mediană cu separator lată de 3 metri.

CITEȘTE ȘI: GORJ: Alte două terenuri din zona CET din Târgu Jiu, scoase la licitație

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ADMINISTRAŢIE

Parcometre alimentate cu energie solară, instalate în Râmnicu Vâlcea. În ce zone se vor găsi echipamentele

Publicat

în

Primăria Râmnicului Vâlcea va instala, luna următoare, în municipiu șase noi parcometre alimentate cu energie solară, anunță reprezentanții instituției. 

Cele șase echipamente au fost cumpărate și urmează a fi montate în vecinătatea unor parcări publice cu plată din Râmnic, respectiv: strada General Magheru (Magazinul ”Veve”), strada General Magheru (vizavi de BCR), bd. Tineretului (Complex Comercial ”Hermes”), Grădina Zoologică, Spitalul Judeţean şi strada Nicolae Titulescu (zona ”Dovali”).

Acestea vin în completarea celorlalte șase echipamente amplasate deja pe strada Ştirbei Vodă, pe splaiul Independenţei (zona Stadionului Municipal), la Complexul Nord, la Şcoala Take Ionescu, în parcarea de la intrarea principală în Parcul Mircea cel Bătrân şi la Catedrala Ostroveni (acesta relocat de la Ştrandul Ostroveni, unde a funcţionat pe perioada sezonului estival).

„Noile echipamente ce urmează să fie instalate în cursul lunii următoare sunt alimentate exclusiv cu energia solară captată prin intermediul unui panou fotovoltaic şi vor accepta ca mijloace de plată cardul bancar (inclusiv în variantă contactless sau prin aplicaţii dedicate pe telefoanele mobile), dar şi monedele, facilitând astfel achitarea parcării şi pentru persoanele mai puţin familiarizate cu aplicaţia TPark sau cu plata prin sms”, informează Primăria Râmnicului.

CITEȘTE ȘI: GORJ: Firmă de dezmembrări auto din Turburea, amendată și închisă de Garda de Mediu

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ADMINISTRAŢIE

GORJ: Alte două terenuri din zona CET din Târgu Jiu, scoase la licitație

Publicat

în

Alte două terenuri din zona CET au fost scoase la licitație de Primăria Târgu Jiu, în zonă fiind așteptați investitori ce au domeniu de activitate producția sau prestări servicii. 

Fiecare parcelă are o suprafață de 3.500 de metri pătrați, licitația urmând să aibă loc pe data de 14 octombrie.

Primarul Marcel Romanescu a anunțat că și alte terenuri din această zonă a municipiului vor fi scoase la licitație.


„Așteptăm un număr destul de mare de persoane interesate să concesioneze aici, mai ales că zona industrială este foarte căutată și se va dezvolta cu repeziciune. Periodic, vom scoate la licitație și alte parcele, pregătind totodată terenul în așa fel încât investitorii să-și poată dezvolta cât mai repede afacerile. Invit societățile locale să participe la licitațiile organizate de Primăria Municipiului Târgu Jiu”, a scris edilul urbei într-o postare pe Facebook.

CITEȘTE ȘI: VIDEO | Noul troleibuz, în teste pe străzile din Târgu Jiu. De săptămâna viitoare va circula după un program

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.