AcasăACTUALReguli noi pentru echiparea polițiștilor. Proiect în dezbatere publică

Reguli noi pentru echiparea polițiștilor. Proiect în dezbatere publică

spot_img

Ministerul Afacerilor Interne a lansat în dezbatere publică, joi, un proiect privind regulamentul şi regulile de aplicare a normelor referitoare la echiparea poliţiştilor, care prevede, printre altele, ca aceştia să primească uniforme gratuit, şi nu bani pentru achiziţionarea acestora.

„Prin HG 985 de anul acesta a fost modificată hotărârea din 2002 prin care se stabileau uniforma, însemnele distinctive, insigna şi documentul de legitimare al poliţiştilor. Dezbaterea a pornit de la legea care priveşte statutul poliţiştilor, care stabileşte dreptul acestora de a primi uniformă gratuit, şi nu bani. Este un drept de echipare, şi nu neapărat un drept salarial”, a declarat, joi, în cadrul dezbaterii online, chestorul de poliţie Ion Peligrad, director general al Direcţiei Logistică, potrivit Agerpres.

El a menţionat că această Hotărâre de Guvern a intrat în vigoare pe 28 septembrie şi a fost solicitată de majoritatea poliţiştilor, a organizaţiilor sindicale, având în vedere că se împlineau, în 2022, două decenii de când nu se mai modificase acest act normativ.

„Acum suntem în procedură de promovare a acestui ordin prin care se aprobă regulamentul pentru compunerea şi portul uniformei, precum şi regulile pentru aplicarea normelor privind echiparea. Modificarea a avut ca scop flexibilizarea cadrului normativ astfel încât articolele de echipament să poată fi confecţionate din materiale cu proprietăţi termice superioare, să contribuie la creşterea confortului la purtare”, a explicat Ion Peligrad.

Potrivit acestuia, până la calcularea echivalentului valoric al cotei părţi anuale aferent noilor norme, poliţiştii beneficiază de drepturi de echipament în limita echivalentului valoric actual.

„Până la 31 decembrie 2024 sau până la dotarea integrală cu noile articole de echipament, poliţiştii vor primi numai echipament; de asemenea, se prevede că dreptul de echipare la acordarea gradului, la avansare, se asigură doar în natură”, a menţionat şeful Direcţiei Logistică a MAI.

CITEȘTE ȘI: Rafila anunță că se lucrează pentru ca pacienţii COVID să poată fi diagnosticaţi, evaluaţi, trataţi şi monitorizaţi în regim ambulatoriu

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri