AcasăACTUALRegistrul foselor septice. Ce termen au oamenii din Caracal să se înscrie...

Registrul foselor septice. Ce termen au oamenii din Caracal să se înscrie la Primărie

spot_img

Caracalenii care nu sunt racordaţi la reţeaua publică de canalizare şi încă au fose septice trebuie să se înscrie într-un registru, termenul fixat de municipalitate fiind sfârşitul lunii noiembrie.

Prin Hotărârea de Guvern nr. 714 din 26 mai 2022 s-a introdus obligativitatea pentru persoanele fizice și juridice de a declara la Primărie sistemele individuale autorizate pentru colectarea și epurarea apelor uzate.

CITEŞTE ŞI: Droguri vândute, în plină zi, la Slatina. Traficanţii, arestaţi preventiv

Reprezentanţii Primăriei Caracal transmit că cei care au astfel de sisteme trebuie să completeze un formular, disponibil la Registratura instituţiei, până la 30 noiembrie 2022.

„În baza acestor declarații, Primăria municipiului Caracal va întocmi o situație centralizată care va fi utilizată de instituțiile abilitate în domeniul protecției mediului. Prin urmare, atât persoanele fizice cât și cele juridice care au pe proprietăți astfel de sisteme individuale autorizate pentru colectarea și epurarea apelor uzate (bazine de colectare cum sunt fosele septice, toalete cu bazine, etc), trebuie să depună la Primăria municipiului Caracal până la data de 30.11.2022 un formular completat (modelul este disponibil la biroul Registratură), pentru a primi astfel număr de înregistrare ca dovadă că s-au achitat de această obligație”, transmite Primăria.

Reprezentanţii municipalităţii atenţionează că obligația se aplică atât sistemelor existente în gospodării, cât și în cazul celor care urmează să fie construite.

Legislația prevede amenzi între 5.000 și 10.000 lei în cazul persoanelor fizice și juridice care nu vor depune această declarație.

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri