AcasăACTUALRecenzarea pe teren, amânată cu trei zile. MOTIVELE

Recenzarea pe teren, amânată cu trei zile. MOTIVELE

spot_img

Etapa a doua a recensământului populaţiei, recenzarea pe teren, era programată pentru a începe în data de 31 mai, dar INS a anunţat marţi, prin intermediul purtătorului de cuvânt, că aceasta va fi amânată cu trei zile.

- Publicitate -

Recenzarea prin deplasarea la adresele de reşedinţă ale cetăţenilor a fost amânată trei zile, pentru că recenzorii nu au încă un grafic cu persoanele care trebuie recenzate, dar și pentru că unele dintre tablete recenzorilor nu sunt racordate la sistemul de preluare a informațiilor, a explicat Vladimir Alexandrescu, purtător de cuvânt al INS, potrivit România Tv.

„Sunt două cauze principale. În primul rând, recenzorii trebuie să își recunoască mai întâi sectorul pe care îl au alocat și să identifice, pe baza datelor preluate deja, care sunt locuințele unde trebuie să meargă și ce persoane sunt acolo. Totodată, recenzorii mai trebuie să stabilească și un grafic de recenzare”, a precizat purtătorul de cuvânt al INS.


El a adăugat că al doilea motiv este acela că o parte dintre cele 20.000 de tablete nu sunt încă racordate la baza de date.

„Trebuie încă 2-3 zile ca să poată fi făcută adaptarea de sistem între cel folosit la autorecenzarea online și cel folosit pe tablete, atunci când cei 20.000 de recenzori din toată țara vin acasă la oameni”, a spus Vladimir Alexandrescu.

CITEȘTE ȘI: Tichetele sociale vor fi distribuite începând de miercuri


- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri