AcasăACTUALRecensământ 2022. Ce populaţie are judeţul Olt şi unde se verifică datele...

Recensământ 2022. Ce populaţie are judeţul Olt şi unde se verifică datele colectate de recenzori

spot_img

O cercetare postrecensământ va fi desfăşurată de Direcţia Regională de Statistică, în următoarele două săptămâni, în două localităţi din judeţul Olt.

- Publicitate -

În urma finalizaării colectării datelor de recensământ, la 31 iulie 2022, la nivelul județului Olt s-au înregistrat în total 382.727 persoane, reprezentând 101,3% din populația rezidentă țintă estimată a județului la 1 decembrie 2021.

După finalizarea acestui proces, Direcţia Regională de Statistică începe o cercetare de evaluare a gradului de acoperire şi conţinutului recensământului, pentru mai multe zone din Slatina şi pentru comuna Sâmbureşti.


CITEŞTE ŞI: Bani din PNRR pentru medicii de familie. Cum pot fi folosite fondurile

„Conform art. 29 litera g) din O.U.G. nr. 19/2020 privind organizarea şi desfăşurarea recensământului populaţiei şi locuinţelor din România în anul 2021, cu modificările și completările ulterioare, Institutul Național de Statistică organizeazăşi desfășoară cercetarea statistică postrecensământ în perioada 8-19 august 2022. Obiectivul principal al acestei cercetări este evaluarea gradului de acoperire și a conținutului recensământului, prin verificarea volumului și calității informațiilor colectate în chestionarele de recensământ, pentru persoane și locuințe. Cercetarea statistică postrecensământ se va realiza în județul Olt pe un eșantion de locuințe și, implicit, de gospodării și persoane din aceste locuințe, din Sâmburești și din Municipiul Slatina (locuințe situate pe străzile: Câmpului, Cireașov, Constructorului, Cornișei, Crișan, Mărului, Pitești, Primăverii, Profesor Marin S. Andreian și Silozului)”, se arată într-un comunicat remis de DRS.

Primele rezultate ale Recensământului Populației și Locuințelor runda 2021 (RPL 2021) vor fi diseminate în cursul lunii decembrie 2022, urmând ca datele complete și finale să fie făcute publice la finalul anului 2023.


- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri