AcasăPOLITICĂReacţie dură a unui parlamentar oltean, după ce ministrul Vela a afirmat...

Reacţie dură a unui parlamentar oltean, după ce ministrul Vela a afirmat că vrea să-i pună cătuşele unei jurnaliste

spot_img

Deputatul PSD Marius Iancu l-a contrat dur pe ministrul de Interne Marcel Vela, după ce liberalul a afirmat că vrea să-i pună cătuşele unei jurnaliste.

Parlamentarul a declarat că este o situaţie de neacceptat, subliniid că este esenţial ca autorităţile să comunice cu presa.

„Să auzim, în anul 2020, că un ministru de interne a amenințat o jurnalista că îi va pune cătușele, este de neacceptat. În aceste zile grele pe care le trăiam, comunicarea este esențială pentru a înțelege ceea ce se întâmplă, de ce se iau unele măsuri și ce trebuie să facem ca să ne protejăm pe noi și pe cei din jurul nostru de acest inamic invizibil. Dar atunci când Guvernul României oferă informații false și nu prezintă gravitatea situației în care ne aflăm, este rolul mass-media să ne spună adevărul”, a afirmat Marius Iancu.

Deputatul PSD afirmă că este esenţial ca românii să ştie adevărul.

„Despre situația din spitale, despre starea medicilor cu COVID-19, despre cetățenii infectati cu coronavirus și, din păcate, despre numărul real al deceselor.
Este inadmisibil ca la Suceava să moară 20 de oameni din cauza COVID-19, iar în statistici oficiale să apară numai 5. Românii au dreptul să știe adevărul. Să știe că se fac teste puține, pentru a raporta cazuri puține, iar Guvernul comunică informații false și încalcă tocmai legea pentru care deschide dosare penale medicilor și ziariștilor”, a mai spus Iancu.

Deputatul condamnă şi faptul MAI nu mai pune la dispoziţia jurnaliştilor informaţiile pe judeţe privind pandemia COVID-19.

„În loc sa asigurați echipamente de protectie pentru medici și să dotați spitalele, să testați cât mai multi romani și să asigurați apă, mâncare și medicamente pentru românii aflați în carantină, acuzați medicii, vă contraziceti cu specialiștii și îi amenințați de jurnaliști.  Ați interzis raportarile de cazuri de îmbolnăviri la nivelul județelor fără să înțelegeți că informațiile „pe surse” creează panică în comunități. Și nu din vina jurnaliștilor, ci din vina unui Guvern slab, laș și iresponsabil”, a afirmat parlamentarul PSD.

Eugen Chelemen, redactor – șef al România TV, anunță că îl dă în judecată pe ministrul de Interne Marcel Vela, după ce acesta ar fi amenințat o jurnalistă că va ajunge încătușată pentru că a divulgat informații confidențiale.

 

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri