AcasăACTUALRCA obligatoriu pentru trotinete. Când intră în vigoare legea

RCA obligatoriu pentru trotinete. Când intră în vigoare legea

spot_img

Toți utilizatorii de trotinete electrice vor fi obligați să dețină RCA, cel mai probabil de anul viitor. În cazul în care trotineta este închiriată, responsabilitatea încheierii asigurării va fi a firmei care oferă serviciul. Este una dintre prevederile noii Directive MTPL (engl. Motor Third Party Liability), adică a RCA. 

De altfel, conform informațiilor Economica, la nivelul autorităților din România se lucrează deja la un draft de act normativ care urmează să preia prevederile Directivei.

Cel târziu de la începutul lui 2024, RCA pentru trotinete devine obligatoriu. Este foarte probabil ca acest lucru să se întâmple chiar de anul viitor.

În acest moment există pe piață mai multe oferte de asigurări de răspundere pentru cei care conduc trotinete electrice.

Aceste produse, ca și RCA, acoperă pagubele provocate terților, atât daune materiale cât și vătămări corporale. În plus, asigurările disponibile astăzi pe piață acoperă și eventualele cheltuieli juridice ale asiguratului sau ale terțului păgubit, după caz.

Limita este în general la 1000 de euro, iar prețul prima de asigurare undeva în jurul a 30-40 de euro.

CITEȘTE ȘI: Numărul firmelor care și-au suspendat activitatea în primele opt luni din acest an, mai mare cu peste 20% comparativ cu anul trecut

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri