AcasăACTUALRăzboi în Ucraina | Bombardamentele s-au extins și în vestul țării

Război în Ucraina | Bombardamentele s-au extins și în vestul țării

spot_img
- Ştirea ta -spot_img

Potrivit ultimelor informații în privința războiului din Ucraina, bombardamentele s-au extins și în vestul țării și în Dnipro, zone nevizate până acum de ofensiva rușilor, care se apropie tot mai mult de orașul Liov. La Dnipro, au fost lovite inclusiv o grădiniță și un bloc de locuințe.

Presa ucraineană relatează că, în această dimineață, primele bombardamente au avut loc asupra unor aerodromuri militare din orașele vestice Luțk și Ivano-Frankivsk (cunoscut și ca Stanislău), dar și în Dnipro, care până acum a fost ferit de bombardamente. Ulterior, și armata rusă a confirmat că a atacat aceste orașe, scrie Biziday.

Serviciile de urgență anunță că un civil a murit deja în Dnipro, dar subliniază că este încă prea devreme pentru un bilanț al victimelor. Printre țintele lovite, se numără un bloc de locuințe, o grădiniță și o fabrică de pantofi.

La Luțk, doi militari au murit și șase au fost răniți. Primarul anunță că sistemele de avertizare anti-aeriană nu au funcționat, iar populația nu a putut fi atenționată.

Rușii mai susțin că dețin controlul, de astăzi, și asupra localității Volnovakha, aflată la jumătatea distanței dintre Donețk și Mariupol.

Ofensiva rusă se apropie astfel de Liov, oraș din vestul țării aflat aproape de granița cu Polonia și considerat de o importanță strategică ridicată, spre care s-a retras o mare parte dintre refugiații ucraineni, în ultimele zile. De altfel, săptămâna aceasta, primarul orașului Liov spunea că a fost atinsă limita de capacitate pentru primirea refugiaților care au fugit din nordul, estul și sudul țării de la începutul invaziei.

CITEȘTE ȘI: Vicepreședintele Statelor Unite ale Americii vizitează astăzi România

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri