AcasăACTUALRăzboi în Ucraina | Armata Ucrainei se așteaptă ca rușii să treacă...

Război în Ucraina | Armata Ucrainei se așteaptă ca rușii să treacă la bombardamente și mai nediscriminatorii

spot_img

Niciun avans semnificativ al trupelor ruse. Ucrainenii cred că acestea mai au provizii și carburant pentru trei zile. Joe Biden avertizează asupra riscului folosirii de către Rusia a unor arme chimice sau biologice, “pe măsură ce Putin este tot mai mult cu spatele la zid”.

- Publicitate -

Potrivit raportării zilnice a ISW, forțele ruse nu au făcut niciun avans major pe 21 martie. Au continuat să bombardeze Kievul de pe pozițiile pe care le dețin la NE și NV de oraș, iar o tentativă de avansare dinspre vest (Brovari) a fost zdrobită de forțele ucrainene, scrie Biziday.

Nicio operațiune ofensivă către Cernihiv, Sumî sau Harkiv, în ultimele 24 de ore. Mai multe atacuri în regiunile Luhansk și Donețk au fost respinse de ucraineni, iar la Mariupol ofensiva a continuat, dar avansul este limitat.


Dar Armata Ucrainei a emis marți dimineață un avertisment general pentru toți locuitorii țării, potrivit căruia este de așteptat ca rușii să treacă la bombardamente și mai nediscriminatorii, inclusiv cu muniție de precizie mică. Comandamentul Ucrainean estimează că forțele ruse mai au provizii și carburanți pentru trei zile și va face eforturi pentru a împiedica realimentarea acestora.

Președintele american Joe Biden a emis luni seara unul dintre cele mai puternice avertismente ale sale de până acum privind intenția Moscovei de a lua în considerare utilizarea armelor chimice. Potrivit lui Biden, acuzațiile false ale Rusiei că Ucraina ar avea arme biologice și chimice ilustrează faptul că președintele Vladimir Putin se gândește să folosească el însuși astfel de arme. “Putin este cu spatele la zid și acum pregătește noi atacuri sub steag fals, inclusiv afirmând că noi, SUA, avem arme biologice și chimice în Europa. Acest lucru pur și simplu nu este adevărat”, a spus Biden la o masă rotundă cu oamenii de afaceri. “De asemenea, Rusia sugerează că Ucraina are arme biologice și chimice. Acesta este un semn clar că Rusia se gândește să le folosească pe ambele”, a mai spus Biden.

Biden a mai avertizat companiile americane să fie pregătite pentru posibile atacuri cibernetice din partea Rusiei, în retaliere la sancțiunile economice impuse de Occident.


Biden urmează să călătorească în Europa săptămâna aceasta, pentru o întâlnire cu liderii UE cu care va discuta despre sancțiuni mai stricte împotriva Rusiei și o eventuală interzicere totală a achizițiilor de petrol rusesc. De asemenea, va lua parte la un summit NATO la care, potrivit cotidianului american The NY Times, “este de așteptat să aibă pe agendă inclusiv modul în care alianța va răspunde dacă Rusia folosește arme chimice, biologice, cibernetice sau nucleare”.

CITEȘTE ȘI: VIDEO. Accident în centrul Slatinei. O maşină a intrat în scuarul care desparte cele două sensuri de mers de pe bulevardul A.I. Cuza şi a doborât un indicator

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri