AcasăACTUALRafila, declaraţii de ultimă oră, în plin sezon gripal

Rafila, declaraţii de ultimă oră, în plin sezon gripal

spot_img

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre situația sanitară din România în contextul sezonului gripal și a anunțat că va căuta o soluție pentru a plăti medicii de familie care lucrează cu mult peste norma de patru cazuri pe oră.

El a menționat că acestia au un contract cu Casa de Asigurări de Sănătate care le permite 28 de consultații pe zi, dar că există situații în care medicii trebuie să depășească această limită. Rafila a menționat că va analiza numărul solicitărilor primite de medicii de familie și va adopta o măsură pentru decontarea consultațiilor suplimentare.

CITEŞTE ŞI: Poliţist de la Rutieră, implicat în accidentul din Turnu Măgurele, în care mai multe persoane din Olt au fost rănite

„Acesta este contractul pe care medicii îl au cu Casa de Asigurări de Sănătate.

Au la dispoziție 28 de consultații pe care le pot face zilnic. Sigur că pot să consulte și mai mulți pacienți. Dar este vorba despre consultațiile care sunt decontate de CNAS.

O să discutăm și vom stabili dacă, în această perioadă, se poate face o excepție de la acest contract.

Se consideră că o consultație durează minim 15 minute și, în aceste condiții, nu poți să faci mai mult de patru pe oră.

Sunt și situații în care medicii de familie pot să realizeze servicii de telemedicină, să monitorizeze pacienții sau să dea sfaturi de la distanță”, declarat Alexandru Rafila, la Antena 3 CNN.

El a mai declarat că va monitoriza evoluția sezonului gripal și speră că la sfârșitul acestei luni gripa va intra pe un trend descendent.

„Prin urmare, trebuie să găsim o soluție. Voi verifica dacă într-adevăr solicitările către medicii de familie depășesc numărul consultațiilor stabilite prin contract.

Aceste consultații pot fi efectuate, dar nu sunt decontate. De aceea, trebuie să găsim o soluție”, a încheiat ministrul Sănătății.

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri