AcasăECONOMIEPSD trimite în Parlament un proiect de lege pentru plafonarea prețului la...

PSD trimite în Parlament un proiect de lege pentru plafonarea prețului la energie. Statul va trebui să suporte 50% din scumpiri

spot_img

PSD a anunțat, miercuri, că parlamentarii partidului vor depune în Parlament un proiect de lege privind plafonarea preţului la energie.

Social-democrații susțin că vor negocia cu toate grupurile politice din Parlament pentru a forma o majoritate solida pentru acest proiect. Inițiativa legislativă prevede printre altele plafonarea prețului la media ultimelor 6 luni, respectiv martie-septembrie.

De asemenea, proiectul de lege propune ca statul să suporte 50% din scumpiri pentru consumatorul final. Totodată mecanismul prevede plafonarea pentru 6 luni a prețului, la o medie pe ultimele 6 luni de la momentul intrării în vigoare a legii.

„PSD va depune astăzi sau mâine un proiect de lege privind plafonarea preţului la energie în România. Principiile de bază sunt următoare: plafonarea pentru şase luni a preţului la o medie pe ultimele şase luni de la momentul intrării în vigoare a legii. Va fi creat un fond la Ministerul Energiei care să compenseze pierderile la furnizori, contul acela va fi alimentat de către bugetul de stat, o parte, şi o parte de către sumele luate de la producătorii de energie, 50% din profitul fiscal declarat. Atragem atenţia guvernului că aceasta este o soluţie temporară, o soluţie la adăpostul căreia guvernul trebuie să se apuce un pic de treabă”, a anunțat europarlamentarul Mihau Tudose, într-o conferinţă de presă la sediul central al PSD, potrivit Hotnews.

Anunțul PSD vine în contextul în care Guvernul pregătește o ordonanță care vizează compensarea facturilor la energie si gaze.

Parlamentul a adoptat săptămâna trecută proiectul legii consumatorului vulnerabil de energie, stabilind că aceasta va fi aplicată începând cu 1 noiembrie 2021. Proiectul are ca obiect de reglementare stabilirea criteriilor de încadrare în categoria consumatorilor vulnerabili de energie, a măsurilor de protecţie socială pentru aceştia şi accesul la resursele energetice pentru satisfacerea nevoilor esenţiale ale gospodăriei.

CITEȘTE ȘI: Factură la energie electrică de 5.900 de lei, la un apartament în care nu mai locuiește nimeni de șapte luni

- Publicitate-spot_img
Maria Stefan
Maria Stefan
Încă la început pe drumul jurnalismului, Maria Ştefan a ales să facă primii paşi alături de echipa Reporter 24. În fiecare zi, ne arată cât de departe va merge pe calea ştirilor curate şi la timp date
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri